Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Modernizacija Centralne kuhinje u vrtićima

Sudionici početne konferencije EU Projekta Sudionici početne konferencije EU Projekta Foto: J. Vrdoljak

U Vukovaru je održana početna konferencija EU projekta „Centralna kuhinja za prehranu djece u vrtićima, čija je svrha obnova i modernizacija centralne kuhinje za prehranu djece u vrtićima kako bi se poboljšali uvjeti rada u kuhinji nabavom nove i suvremenije opreme.

Obnova centralne kuhinje obuhvaća rekonstrukciju električnih i strojarskih instalacija kao i dio vodovodne i kanalizacijske mreže te nabavu potrebne kuhinjske opreme. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a njegova ukupna vrijednost  je 700 tisuća kuna od kojih je EU sufinanciranje 600 tisuća, a Grad Vukovar 100 tisuća kuna.

-Ovaj projekt je dio  Intervencijskog plana grada Vukovara i taj projekt je bio čvrsto pozicioniran s obzirom da se radi o potrebama dječjeg vrtića i naših najmlađih. Naime, već duže vrijeme ravnateljice upozoravaju kako uvjeti za rad kuhinje, nisu optimalni i ovdje smo vidjeli izvrsnu priliku da to isfinanciramo. Iako Grad sudjeluje u ovome sa samo 100 tisuća, nadamo se kako ćemo i taj iznos isfinancirati iz Fonda za sufinanciranje, rekla je zamjenica gradonačelnika, Ivana Mujkić.

Provedbom projekta stvoriti će se bolji uvjeti za pripremu obroka za dječje vrtiće u gradu Vukovaru, unaprijediti kvaliteta života građana i građanki, osobito onih najmlađih, a samim time osigurati i kvalitetnija usluga roditeljima vrtićke djece.

Zahvaljujući Gradu Vukovaru što ih je uvrstio u Intervencijski plan, ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1, Mirjana Kulić je pojasnila kako je u kuhinji sve dotrajalo.

-Kada je kuhinja počela s radom bila je predviđena za pripremu 700 obroka, no sada naše kuharice pripremaju nešto više od 1.400 obroka svaki dan. Upravo ovom modernizacijom i pozitivnom pričom, podići ćemo kvalitetu rada, ali i našim kuharicama omogućiti lakši rad, rekla je Kulić.  

Po riječima Jelene Milić, asistentice na projektu, on se provodi od 15.listopada 2018. do 15.srpnja 2019.godine s ciljem obnove i modernizacije centralne kuhinje za prehranu djece u vrtićima.

Projekt provodi Grad Vukovar, a partneri na projektu su Dječji Vrtići Vukovar 1i Vukovar 2 i Razvojna agencija Vukovar.

Pročitano 951 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI