Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić s vukovarskim vrtićarcima

"Božje ovčice" izvele su blagdanski program "Božje ovčice" izvele su blagdanski program Foto: M.Đermadi

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, Đuro Hranić nazočio je u Pastoralnom centru Sv. Bone u Vukovaru prigodnome programu kojega su upriličila djeca Dječjega vrtića Vukovar 1 sa svojim tetama.

Nadbiskup Hranić ovom je prigodom naglasio značenje vjerskoga odgoja djece od malih nogu te zahvalio i ravnateljici i pedagoginji kao i tetama na realizaciji ovoga programa. Dodao je kako on uvijek u predbožićno vrijeme obilazi brojne ustanove tako i dječje vrtiće, a ove je godine došao u Vukovar gdje su mu vukovarski vrtićarci priredili prekrasan program.

Hranic 1

Naime, već drugu godinu za redom se u Dječjem vrtiću Vukovar I provodi program vjerskog odgoja kako u Centralnom odjelu tako i u Područnome odjelu na Mitnici, kazala je ravnateljica Dječjega vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić.

-Program bilo moguće realizirati nakon proširenja Dječjega vrtića na Mitnici, a što se pokazalo vrlo dobrim potezom jer  su mogućnost vjerskoga odgoja roditelji objeručke prihvatili i sada imamo skupinu djece koji su naše „ božje ovčice“, kazala je  ravnateljica Kulić te dodala kako su veliku potporu u cijeloj realizaciji programa  imali od fra Ivice Jagodića, župnika župe sv. Filipa i Jakova.

Fra Ivica Jagodić  je rekao kako su u vjerskoj zajednici cijelo vrijeme nastojali imati odgoj u vjeri i zato su se potrudili u obuci teta u vrtiću.

-Vrlo je važno djeci približiti vjeru od malih nogu jer kada dijete u vrtićkoj dobi zavoli vjeru onda Bog može biti kroz cijeli život njima u srcu, kazao je fra Ivica Jagodić

Vjerski program u Dječjem vrtiću Vukovar 1 pohađa ukupno 60 djece.

 

Pročitano 858 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI