Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

HKS: Tražimo ostavku dogradonačelnika Srđana Milakovića

Čelnici HKS-a na tiskovnoj konferenciji Čelnici HKS-a na tiskovnoj konferenciji Foto: J. Vrdoljak

Hrvatska konzervativna stranka (HKS) je na konferenciji za novinare reagirala na izjave zamjenika gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđana Milakovića koji je u zadnjih nekoliko tjedana izjavio, a na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća i potvrdio kako je vojno-redarstvena operacija Oluja (VRO), etničko čišćenje Srba.

Predsjednik GO HKS Vukovar i gradski vijećnik, Filip Sušac je izjavio kako ovakvim i sličnim izjavama Milaković negira temelje države Hrvatske, ne poštuje deklaraciju o VRO Oluja koju je Sabor RH izglasao 2006. godine kao i da negira te manipulira činjenicama o Domovinskome ratu. 

Zbog svih tih izjava, u ime GO HKS-a Vukovar, od dotičnog tražimo da podnese neopozivu ostavku na mjesto zamjenika gradonačelnika Vukovara, jer osoba koja ne poštuje temelje ove države niti u kojem slučaju ne bi smjela predstavljati određenu instituciju kako na lokalnoj tako i na državnoj razini. Svojim izjavama Milaković sije mržnju, negira sve vrijednosti proistekle iz Domovinskoga rata, te unosi dodatni razdor i nemir između većinskog hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine u Vukovaru – rekao je Sušac.

Predsjednik HKS-a i zamjenik gradonačelnika Vukovara, Marijan Pavliček ustvrdio je kako u dva Milakovićeva mandata u Gradskoj upravi nije od njega čuo niti jedan konstruktivan prijedlog rješavanja zajedničkih vukovarskih problema. Referirao se i na nedolazak vijećnika SDSS-a na posljednju sjednicu Gradskog vijeća i njihovo priopćenje u kojem između ostalog, kako je rekao, optužuju vijećnike HKS-a, da ih se vrijeđa jer da nisu zaštićeni niti kao vijećnici niti kao ljudi u Gradskom vijeću.

- To je apsolutna laž. Ako netko vrijeđa ovu državu to su upravo vijećnici SDSS-a sa svojim ponašanjem. Od mirne reintegracije nisu bili u stanju s aktualnom, ali i bivšim vlastima položiti vijence, pokloniti se žrtvama na najveće državne blagdane, niti na Dan državnosti, Dan domovinske zahvalnosti, Dan neovisnosti…..nikada! - rekao je Pavliček.

Komentirajući izjave vijećnika SDSS-a kako se sjednica Gradskog vijeća saziva u vrijeme pravoslavnog blagdana svetog Nikole, Pavliček kaže kako sjednica nije sazvana na sami blagdan već dan ranije.

- Gospoda vijećnici trebaju znati da je to radni dan u RH kako za njih tako i za sve ostale građane. Treba samo poštivati zakone ove države, jer su im upravo ti zakoni omogućili da na svoje najveće vjerske blagdane ne moraju doći na posao za razliku od ostalih građana koji na taj dan rade. Mislim da je nevjerojatno na koji način se šire neistine i laži kako od vijećnika DSS-a, a nakon priopćenja SDSS-a i te stranke- rekao je Pavliček.

Predsjednik odbora za branitelje HKS GO Vukovar i gradski vijećnik, Predrag Mišić, mišljenja je kako Milaković nema pravo govoriti u ime cjelokupne srpske zajednice u RH.

- Veliki dio Srba, čiji sam i ja pripadnik, jer bio sam branitelj i stao u obranu zajedničke nam domovine Hrvatske, na vlastitoj sam koži osjetio tu velikosrpsku politiku. Gospodin Milaković je u nedavnim svojim istupima govoreći o uhićenju osumnjičenih za ratni zločin u Vukovaru rekao da se Srbi u Hrvatskoj osjećaju ugroženima. Osobno to mogu demantirati jer u Vukovaru živim 50 godina, 1998.godine sam se vratio iz progonstva i u ovom gradu živim bez ikakvih problema. Milaković se svojim istupima „hrani“ a istodobno koristi sve blagodati ove države. Mišljenja sam da svoje istupe koristi u politikantske svrhe. Pitam se tko mu daje pravo govoriti u ime cjelokupne srpske nacionalne manjine kojih je u Hrvatskoj 145 tisuća, a na posljednjim je izborima dobio 794 glasa – zaključio je Mišić.

Pročitano 1570 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI