Ispiši ovu stranicu

Bandić podržao projekt Kuća sjećanja u Vukovaru

Željka Mitrović Jurić i Milan Bandić Željka Mitrović Jurić i Milan Bandić Hina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je potporu projektu "Kuća sjećanja" u Vukovaru.

U svome je uredu u Zagrebu primio Željku Mitrović Jurić, hrvatskoj javnosti poznatu kao "djevojčica u plavome kaputiću" iz vremena ratnog razaranja Vukovara 1991.

Fotografija te djevojčice, koja držeći majku za ruku s užasnutim i uplakanim izrazom lica prestrašena korača u vukovarskoj koloni prognanika, obišla je svijet i postala metaforom brutalno napadnute Hrvatske.

Mitrović Jurić informirala je Bandića o radu udruge "Plavi kaputić" koju je osnovala da bi se kroz različite projekte podupirao rad državnih institucija u ostvarivanju prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, provodila istraživanja o nestalima te pomoglo njihovim obiteljima.

Rekla je da je cilj projekta "Kuća sjećanja" čuvanje uspomene na žrtve Domovinskog rata.

Gradonačelnik Bandić prihvatio je poziv udruge da Grad Zagreb sudjeluje u projektu kroz pokroviteljstvo i zajedničku suradnju u realizaciji projekta.

Grad Zagreb obvezao se osigurati sredstva za kupnju te odabrane kuće, jer, rekao je Bandić, Zagreb je uvijek bio i uvijek će biti uz Vukovar i Vukovarce.


 "Gradu Zagrebu je čast biti dio tog projekta kako se ne bi zaboravio Vukovar. Ne smijemo mrziti, trebamo oprostiti, ali ne i zaboraviti", rekao je zagrebački gradonačelnik, javila je Hina.

Pročitano 1004 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun