NAJNOVIJE
Održana sjednica Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a

U Vukovaru je održana sjednica Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a na kojoj su donesene odluke o proširenju Povjerenstva, stvaranju operativnih temeljnih organizacija u svim dijelovima grada i imenovanju koordinatora za predstojeće parlamentarne izbore.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 19:04)
Velika projektna suradnja u turizmu

Projekt Okusi hrvatske tradicije provodi se na području 10 Županija a u njemu trenutno sudjeluje 129 ugostiteljskih objekata.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 15:19)
Vlada uredbom omogućuje lakši prijelaz u viši razred ranjivim skupinama učenika

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela uredbu kojom se učenicima razredne nastave omogućuje prijelaz u viši razred bez obzira na ocjene, dok će učenici od petog do osmog razreda imati pravo na popravak uz četiri negativne ocjene, javlja Hina.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:42)
Jedna novooboljela osoba od koronavirusa u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je Nacionalni stožer Civilne zaštite ne navodeći u kojoj se to županiji dogodilo.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:40)
Podiže se naknada roditeljima njegovateljima i njegovateljima osobe s invaliditetom

Naknada za roditelje njegovatelje i njegovatelje osobe s invaliditetom povećava se s 2.500 mjesečno na 4.000 kuna uz pripadajuće doprinose, odlučila je Vlada na današnjoj sjednici, a premijer Andrej Plenković ističe da je to pozitivna iskorak i snažna poruka "onima kojima je najteže", prenosi HINA.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:13)
Požar u Borovu Naselju

Sinoć oko 20 sati, u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva izbio je požar u jednom od stanova.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 12:18)
S tržišta povučen superkoncentrat za nesilice A 10 kg

Dopunska krmna smjesa za nesilice - superkoncentrat za nesilice A 10 kg, povučen je s tržišta zbog nepoželjnih tvari u hrani za životinje.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 12:03)

Vinkovo proslavljeno u vinogradima Iločkih podruma

Ministrica Žalac orezuje trs vinove loze Ministrica Žalac orezuje trs vinove loze Foto: HRT Osijek

U vinogradima Iločkih podruma na položaju Vukovo iznad Iloka, blagoslovom vinograda proslavljen je blagdan Sv. Vinka, zaštitnika vinara i vinogradara, kojim tradicionalno počinje nova vinogradarska godina.

Kuma Iločkih podruma i ove je godine na proslavi Vinkova bila ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac koja je imala priliku orezati prve trsove vinove loze. Ministrica Žalac čestitala je vrijednim vinogradarima na iznimnom trudu koji ulažu u razvoj te im poželjela još bolji plasman vina na tržište.

Ministrica Žalac je među ostalim najavila i kako će Vlada Ilok i cijeli hrvatski istok proglasiti novom regijom u kojoj će poduzetnici moći dobiti više novca iz fondova Europske unije, dvostruko više nego što su mogli do sada. Očekuje kako će  i taj potez poboljšati otvaranje novih radnim mjesta i ubrzati razvoj Slavonije, Baranje i Srijema. Dodala je kako je do sada u Vukovarsko-srijemsku županiju uloženo 1,6 milijardi kuna. 

-Od toga na program ruralnog razvoja otpada 700 milijuna kuna, a to znači da je to novac za naše OPG-ove i ljude koji vrijedno rade na zemlji, naglasila je Žalac.

Također je rekla kako se predlaže da regionalne potpore za poduzetnike budu dvostruko veće nego dosad.

Pročitano 510 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija