Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Ministar Jovanović: Radovi se neće ubrzati jer djeca ne idu u školu

Đorđe Lukić, Željko Jovanović i Dragana Đorđević Đorđe Lukić, Željko Jovanović i Dragana Đorđević Jasenka Vrdoljak

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović susreo se ispred srednje Tehničke škole Nikole Tesle u Vukovaru roditeljima učenika te škole koja je u obnovi već treću godinu, a zbog čije sporosti su roditelji do daljnjega odlučili ne slati djecu na nastavu te ih pozvao da zajednički iznađu rješenje kako bi djeca što prije krenula s nastavom.

Ministar Jovanović je izjavio kako nije problem novac jer novca ima i škola bi već sutra mogla biti obnovljena. „Problem je izvođač radova, a nastao je zbog neadekvatne javne nabave u kojoj su se uvijek nudile cijene ispod ekonomske prihvatljivosti, a onda su propadali i izvođač i kooperanti“ kaže Jovanović. Roditeljima je poručio kako se radovi neće ubrzati zato što djeca ne idu u školu.

Također je rekao kako je od županijskih vlasti dobio informaciju da učenici Tehničke škole nastavu mogu pohađati u tri druga školska objekta u Vukovaru, na što je dio roditelja reagirao rekavši kako to nije moguće, jer je riječ o 470 učenika raspodijeljenih u 37 odjeljenja.

Ministar je obećao roditeljima kako će učiniti sve što je potrebno ne bi li obnova škole završila u što kraćem roku.

Gradonačelnik Željko Sabo, koji je bio u pratnji ministra Jovanovića, ponudio je zgradu nekadašnje Carine u Vukovaru, kao i prostor Gradske vijećnice za održavanje nastave rekavši kako „nije riječ o bojkotu roditelja već o njihovom pokušaju da zaštite zdravlje vlastite djece“.

Pročitano 2440 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI