Ispiši ovu stranicu

Konjogojska udruga “Potkova” organizirala 6. tradicionalno pokladno jahanje u Vukovaru

Konjogojska  udruga “Potkova” organizirala 6. tradicionalno pokladno jahanje u Vukovaru Foto: Valerija Lozančić

Konjogojska  udruga “Potkova” organizirala je 6. tradicionalno pokladno jahanje u Vukovaru.

Ulicama grada prodefilirat će čak 54 jahača i dvije konjske zaprege iz vukovarsko-srijemske i ostalih slavonskih županija kako bi građanima pokazali svu ljepotu konja, kočija i narodnih nošnji.
-Ovo tradicionalno Pokladno jahanje organizirali smo jer želimo našim sugrađanima pokazati svu ljepotu konja, kočija i narodnih nošnji. Jahači su stigli iz svih krajeva Slavonije, Baranje i Srijeme, od Iloka, Nove Gradiške, Slavonskog Broda. Mi gostujemo na njihovim manifestacijama pa su se i oni pridružili našoj. Pokladna povorka s Lušca je krenula u 12 sati te će u pratnji tamburaškog sastava Berdaševa priča obići grad zaustavljajući se na šest postaja. Pokladno jahanje trajat će do 17 sati, a u središtu grada ćemo biti oko sat vremena pa pozivamo sve zainteresirane građane da nam daju potporu i da nam se pridruže, rekao je Damir Zetović, predsjednik KU Potkova te u cilju očuvanja tradicijske kulture i baštine najavio sličnu manifestaciju koja će se održati u srpnju ove godine.

 

Pokladno jahanje 2

 

Suorganizator Pokladnog jahanja je i Grad Vukovar.
- Čestitam Konjogojskoj Udruzi Potkova na organizaciji ove lijepe manifestacije koja je dio bogate slavonske tradicijske kulture. Mi kao Grad Vukovar uvijek podupiremo ovakve manifestacije, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dražen Kobašević.

Konjogojska udruga Potkova je osnovana 2013. godine te od tada gostuje na brojnim manifestacijama diljem Slavonije i Baranje. Od samoga osnutka Udruge pojavila se i ideja o pokladnom jahanju, a danas Udruga broji 30-ak članova i oko 40 grla konja.

Pročitano 1553 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić