Ispiši ovu stranicu

Tužitelj zatražio 59 godina optuženima za ratni zločin u Lovasu

Stradali mještani Lovasa Stradali mještani Lovasa Foto: arhiva HRV

Po pisanju portala N1 televizije pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu tužitelj Dušan Knežević zatražio je 59 godina zatvora optuženome Milanu Devčiću i drugima kojima se sudi za počinjene ratne zločine u Lovasu 1991. godine.

- Izvedeni dokazi ukazali su na to da su okrivljeni počinili dijela koja im se stavljaju na teret – ratni zločin protiv civilnog stanovništva, ubojstva, tjelesno ozljeđivanje, i zastrašivanje. Za sve vrijeme trajanja postupka optuženi su pokušavali pokazati kako je proces montiran, da bi se pokazali kao žrtve. Oni su podlegli ratnoj atmosferi i smatrali da imaju pravo da uzmu pravdu u svoje ruke, vršeći odmazdu. Zato predlažem sudu da optužene osudi na kazne zatvora: Krnjajić – 10 godina, Devčić – 10 godina, Perić i Vlajković – 5 godina, Josipović – 4 godine, Stojanović – 8 godina, Dimitrijević – 8 godina i Zoran Kosjer – 9 godina zatvora - rekao je Knežević.

Brankica Majkić, odvjetnica koja zastupa prvooptuženoga Milana Devčića, rekla je kako je jedino oslobađajuća presuda moguća u ovom slučaju.

- „Slučaj “Lovas” test je za srbijansko pravosuđe - rekla je Majkić.

Nastavak iznošenja završnih riječi nastavlja se 28. veljače.

Pročitano 1185 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac