NAJNOVIJE
U Lipovači skinuta i poderana hrvatska zastava

Tijekom uskrsnog vikenda u vukovarskom prigradskom naselju Lipovača zabilježena su dva slučaja kada su skinute i poderane hrvatske državne zastave koje su bile postavljene na prostorijama NK Lipovača. Prvi slučaj skidanja i oštećivanja državne zastave dogodio se u petak u večernjim satima. Dan poslije postavljena je nova zastava, ali je i ona u noći na nedjelju bila skinuta i poderana.Iz policije doznajemo kako provode istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.

(Utorak, 23 Travanj 2019 16:14)
Koprivnica – Vukovar 1991 0:1

U derbi utakmici začelja 3. Hrvatske nogometne lige Istok nogometaši Vukovara u gostima su pobijedili izravnog konkurenta za ostanak u ligi Koprivnicu 0:1. Jedni pogodak na utakmici postigao je Dino Brajković u 87. minuti susreta. Ovom pobjedom napravljen je značajan korak u borbi za ostanak u ligi - Ostvarili smo vrlo važnu pobjedu u gostima zato što nam je to direktan konkurent u borbi za ostanak u ligi. Nakon ove pobjede lakše se diše i lakše ćemo ući u utakmicu sa Slavonijom. Dečki su igrali odgovorno i maksimalno angažirano, praktički smo sve proveli na terenu što smo kroz tjedan  radili na treninzima. Igrači su zaslužili sve čestitke za igru i zalaganje na utakmici – rekao je trener HNK Vukovar 1991 Željko Mažar. U ostalim susretima 23. kola: Bedem – Oriolik 3:2, Vihor – Zrinski 0:0, Slavonija – Mladost 1:2, Marsonia – Belišće 1:0, Croatia Đakovo – Slavija 1:1, Bjelovar – Sloga NG 3:2, Čepin – Cibalia 0:3.

Poredak:

 1. Cibalia 55

 2. Vihor 43

 3. Čepin 42

 4. Belišće 37

 5. Zrinski (J) 33

 6. Marsonia 33

 7. Slavonija 32

 8. Mladost 32

 9. Bedem 31

 10. Croatia Đakovo 30

 11. Slavija 29

 12. Oriolik 29

 13. Sloga NG 25

 14. Bjelovar 22

 15. Vukovar 1991 22

 16. Koprivnica 16

Parovi 24. kola: Oriolik – Čepin, Cibalia – Bjelovar, Sloga NG – Croatia Đakovo, Slavija – Marsonia, Belišće – Koprivnica, Vukovar 1991 – Slavonija, Mladost – Vihor, Zrinski (J) – Bedem.

(Utorak, 23 Travanj 2019 13:03)
- Vukovar - centar turističke regije

Turistička zajednica Grada Vukovara otvorila je Regionalni centar mobilnosti u sklopu projekta Transdanube.Pearls.

(Utorak, 23 Travanj 2019 12:51)
Crni vikend na prometnicama

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je 28 prometnih nesreća. Izdvajamo dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale.

(Utorak, 23 Travanj 2019 11:58)
Uskrsni doručak za korisnike Doma za starije i nemoćne

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je s članovima Udruge „Sv. Bono“ i Udruge Hrvatska žena Vukovar korisnike Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar kako bi ih povodom blagdana Uskrsa darivali uskrsnim doručkom i pisanicama.

(Nedjelja, 21 Travanj 2019 10:21)
Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan

Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan, kojim se slavi središnji događaj kršćanstva - Kristovo uskrsnuće od mrtvih.

(Nedjelja, 21 Travanj 2019 07:49)
Mladež HDZ-a grada Vukovara povodom Uskrsa tradicionalno dijelila pisanice

Povodom blagdana Uskrsa Mladež HDZ-a grada Vukovara i ove je godine u središtu grada, na Strossmayerovom šetalištu, dijelila građanima pisanice.

(Subota, 20 Travanj 2019 13:27)

Održana tribina Prevencijom do zdravlja

Dr.Saša Srića četverostruki je dobitnik nagrade "Naj doktor" po izboru pacijenata Dr.Saša Srića četverostruki je dobitnik nagrade "Naj doktor" po izboru pacijenata Foto: Marija Molnar

Prevencijom do zdravlja naziv je tribine održane u Vukovaru na kojoj je predavač bio dr.Saša Srića, specijalist internist i pulmolog, glavni koordinator Akcija prevencijom do zdravlja SDP-a na državnoj razini, član Nacionalnog savjeta za zdravlje SDP-a i četverostruki dobitnik nagrade Naj doktor po izboru pacijenata.

Ove akcije SDP već godinama provodi po lokalnim sredinama u cijeloj Hrvatskoj s obzirom da, kako kaže dr.Srića, sve manje ljudi brine o zdravlju, a prevencija je put do što mane pojavnosti bolesti u populaciji. Naveo je i zabrinjavajući podatak da se 40 posto mušakaraca u Hrvatskoj ne odaziva javnozdravstvenim akcijama, a upravo su muškarci nakon 40-e godine života izloženi učestalosti pojavnosti karcinoma prostate, žene pak karcinoma dojke. Naglasio je i kako je najčešći uzrok smrti kod mušakaraca karcinom pluća, kod žena rak dojke.

-Cilj je naših tribina osvijestiti kod građana da se trebaju odazivati akcijama i tako smanjiti smrtnost i pokušati moguće izliječenje. Ujedno predstavljamo i program zdravstvene politike SDP-a s obzirom da je zdravstveni sustav u Hrvatskoj pred kolapsom. Liste čekanja su znatno produžene, dugovi nagomilani, uvjeti u bolnicama katastrofalni, a liječnici i medicinsko osoblje nezaštićeni, o čemu svjedoči i nedavni fizički napad na medicinsko osoblje u Zagrebu. Zdravstveni sustav nam se urušava, no dobrom organizacijom taj se problem može riješiti – poručuje dr.Srića.

Na tribini je sudjelovala i članica Predsjedništva SDP-a Hrvatske te kandidatkinja za EU parlament Ivana Krives Posavec, a nazočne je pozdravio i predsjednik vukovarskoga SDP-a Željko Sabo.

Za sudionike tribine organizirano je ujedno i mjerenje šećera i kolesterola u krvi te mjerenje krvnoga tlaka.

 

Pročitano 217 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija