NAJNOVIJE
Nastavlja se program edukacija za poduzetnike

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić potpisali su u palači Srijem u Vukovaru ugovor o sufinanciranju Programa usavršavanja menagera – Puma.

(Petak, 22 Veljača 2019 12:35)
Nedostatak liječnika u županjskoj Posavini sve veći problem

Području Cvelferije muči nedostatak liječnika.

(Petak, 22 Veljača 2019 11:00)
Predstavljena knjiga Služiti čovjeku – putokaz humanosti u medicini

Povodom pete obljetnice osnutka Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i deset godina intenzivnog rada Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora kao i brojnih aktivnosti volontera sinoć je u Ružičkinoj kući u Vukovaru predstavljena knjiga Služiti čovjeku – putokaz humanosti u medicini.

(Petak, 22 Veljača 2019 10:30)
U Vukovaru održana 16. sjednica Županijske skupštine

Na 16. Sjednici Županijske skupštine održanoj u Vukovaru bilo je riječi o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje od 2021.-2027.godine te mjerama poticanja razvoja poduzetništva na području županije tijekom tekuće godine. 

(Četvrtak, 21 Veljača 2019 15:28)
Panenić o Milinkovićevom odlasku u Sabor

Saborski zastupnik i nositelj nezavisne liste Tomislav Panenić, održao je ispred zgrade županije u Vukovaru konferenciju za medije vezano uz odlazak Dražena Milinkovića, predsjednika županijskog HDZ-a i direktora Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. u Hrvatski sabor.

Upitao je je li njegov odlazak  stranačka nagrada za optužnicu za kazneno djelo ili opstrukcija sudskog postupka podsjećajući kako se protiv njega kao odgovorne osobe u Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji vodi kazneni postupak na temelju prijave preko 400 građana Komletinaca koji su tvrdili da im je godinama isporučivana voda koja sadrži teške metale, prvenstveno arsen.

-Tako da ćemo u Hrvatskom saboru imati još jednog zastupnika protiv kojega se vodi kazneni postupak i koji će imati određene povlastice što će vjerujem otežati proces. Nadam se da će na osnovu prijave Općinskog državnog odvjetništva naše sudstvo imati snage provesti postupak do kraja, rekao je Panenić dodajući kako niti itko drugi od nadležnih nije smatrao daje potrebno obavijestiti građane da  ta voda može izazvati teške posljedice po zdravlje.

Zvonko Jelić, vijećnik nezavisne liste Županijske skupštine dodao je kako Županija nije izdvojila dovoljno novca za uzorkovanje vode, a Zavod za javno zdravstvo nije zabranio distribuciju i korištenje te vode.

Dražen Milinković, predsjednik HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije i direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije rekao je kako je saborski zastupnik još od 2016. godine, ali je mandat stavio u mirovanje zbog obveza prema Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji. Među ostalim, istaknuoje projekt aglomeracije vrijedan 400 milijuna kuna, problem sa vodoopskrbom Slavonskog broda te lokalne izbore. Što se tiče kaznene prijave rekao je neka institucije odrade svoj posao.

                                                                                   

(Četvrtak, 21 Veljača 2019 13:45)
MeetUS tim gostovao u OŠ Dragutina Tadijanovića

Članovi MeetUS tima Veleposlanstva SAD-a u RH održali su za učenike i nastavnike OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru dva edukativna predavanja. U organizaciji događaja sudjelovao je i tim Američkoga kutka Gradske knjižnice Vukovar.

(Četvrtak, 21 Veljača 2019 13:08)
Grad Vukovar najavio kupovinu novoga klizališta

O uspješnome radu vukovarskoga gradskoga klizališta bilo je riječi na konferenciji za medije upriličenoj  tim povodom u  Gradskoj vijećnici.

(Četvrtak, 21 Veljača 2019 12:55)

Održana tribina Prevencijom do zdravlja

Dr.Saša Srića četverostruki je dobitnik nagrade "Naj doktor" po izboru pacijenata Dr.Saša Srića četverostruki je dobitnik nagrade "Naj doktor" po izboru pacijenata Foto: Marija Molnar

Prevencijom do zdravlja naziv je tribine održane u Vukovaru na kojoj je predavač bio dr.Saša Srića, specijalist internist i pulmolog, glavni koordinator Akcija prevencijom do zdravlja SDP-a na državnoj razini, član Nacionalnog savjeta za zdravlje SDP-a i četverostruki dobitnik nagrade Naj doktor po izboru pacijenata.

Ove akcije SDP već godinama provodi po lokalnim sredinama u cijeloj Hrvatskoj s obzirom da, kako kaže dr.Srića, sve manje ljudi brine o zdravlju, a prevencija je put do što mane pojavnosti bolesti u populaciji. Naveo je i zabrinjavajući podatak da se 40 posto mušakaraca u Hrvatskoj ne odaziva javnozdravstvenim akcijama, a upravo su muškarci nakon 40-e godine života izloženi učestalosti pojavnosti karcinoma prostate, žene pak karcinoma dojke. Naglasio je i kako je najčešći uzrok smrti kod mušakaraca karcinom pluća, kod žena rak dojke.

-Cilj je naših tribina osvijestiti kod građana da se trebaju odazivati akcijama i tako smanjiti smrtnost i pokušati moguće izliječenje. Ujedno predstavljamo i program zdravstvene politike SDP-a s obzirom da je zdravstveni sustav u Hrvatskoj pred kolapsom. Liste čekanja su znatno produžene, dugovi nagomilani, uvjeti u bolnicama katastrofalni, a liječnici i medicinsko osoblje nezaštićeni, o čemu svjedoči i nedavni fizički napad na medicinsko osoblje u Zagrebu. Zdravstveni sustav nam se urušava, no dobrom organizacijom taj se problem može riješiti – poručuje dr.Srića.

Na tribini je sudjelovala i članica Predsjedništva SDP-a Hrvatske te kandidatkinja za EU parlament Ivana Krives Posavec, a nazočne je pozdravio i predsjednik vukovarskoga SDP-a Željko Sabo.

Za sudionike tribine organizirano je ujedno i mjerenje šećera i kolesterola u krvi te mjerenje krvnoga tlaka.

 

Pročitano 154 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija