Ispiši ovu stranicu

Održana tribina Prevencijom do zdravlja

Dr.Saša Srića četverostruki je dobitnik nagrade "Naj doktor" po izboru pacijenata Dr.Saša Srića četverostruki je dobitnik nagrade "Naj doktor" po izboru pacijenata Foto: Marija Molnar

Prevencijom do zdravlja naziv je tribine održane u Vukovaru na kojoj je predavač bio dr.Saša Srića, specijalist internist i pulmolog, glavni koordinator Akcija prevencijom do zdravlja SDP-a na državnoj razini, član Nacionalnog savjeta za zdravlje SDP-a i četverostruki dobitnik nagrade Naj doktor po izboru pacijenata.

Ove akcije SDP već godinama provodi po lokalnim sredinama u cijeloj Hrvatskoj s obzirom da, kako kaže dr.Srića, sve manje ljudi brine o zdravlju, a prevencija je put do što mane pojavnosti bolesti u populaciji. Naveo je i zabrinjavajući podatak da se 40 posto mušakaraca u Hrvatskoj ne odaziva javnozdravstvenim akcijama, a upravo su muškarci nakon 40-e godine života izloženi učestalosti pojavnosti karcinoma prostate, žene pak karcinoma dojke. Naglasio je i kako je najčešći uzrok smrti kod mušakaraca karcinom pluća, kod žena rak dojke.

-Cilj je naših tribina osvijestiti kod građana da se trebaju odazivati akcijama i tako smanjiti smrtnost i pokušati moguće izliječenje. Ujedno predstavljamo i program zdravstvene politike SDP-a s obzirom da je zdravstveni sustav u Hrvatskoj pred kolapsom. Liste čekanja su znatno produžene, dugovi nagomilani, uvjeti u bolnicama katastrofalni, a liječnici i medicinsko osoblje nezaštićeni, o čemu svjedoči i nedavni fizički napad na medicinsko osoblje u Zagrebu. Zdravstveni sustav nam se urušava, no dobrom organizacijom taj se problem može riješiti – poručuje dr.Srića.

Na tribini je sudjelovala i članica Predsjedništva SDP-a Hrvatske te kandidatkinja za EU parlament Ivana Krives Posavec, a nazočne je pozdravio i predsjednik vukovarskoga SDP-a Željko Sabo.

Za sudionike tribine organizirano je ujedno i mjerenje šećera i kolesterola u krvi te mjerenje krvnoga tlaka.

 

Pročitano 1148 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar