Ispiši ovu stranicu

Udruga TOMS nastavlja financijski pomagati potrebite

Potpisivanje ugovora u prostorijama Udruge Vukovarski leptirići Potpisivanje ugovora u prostorijama Udruge Vukovarski leptirići Foto: Valerija Lozančić

Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira u suradnji s Udrugom invalida Sinj, Udrugom osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića te Udrugom osoba s invaliditetom Split po 15. je put u okviru akcije „Moje svjetlo za moj Vukovar“ donirala potrebite Vukovarce. Ove su godine u okviru akcije odlučili financijski pomoći roditeljima djece s poteškoćama u razvoju iz Udruge Vukovarski leptirići.

U prostorijama Udruge potpisan je Ugovor o donaciji dvjema obiteljima kojima će jednom mjesečno tijekom idućih 12 mjeseci na račun biti uplaćeno po 1.000 kuna, a također su im kupljene i higijenske potrepštine u iznosu od 2.000 kuna.

-Trudimo se svake godine pomoći djeci s posebnim potrebama iz grada Vukovara. Osim novca doniramo im  ihranu, higijenske i druge potrepštine, a ovoga smo puta darove donijeli i za djecu Vukovarskih leptirića. Među ostalim kupili smo im  slatkiše i potrepštine za rad udruge,  rekao je Vojislav Barać iz Udruge tjelesnih invalida Sinj.

Donaciju su dobile obitelji Močić i Romić. Tatjana Romić zahvalila je na donaciji rekavši kako će im ona puno pomoći s obzirom da su imaju velike izdatke za osmogodišnjeg Nikolu.
- Svaka kuna nam dobro dođe za gorivo jer svaki dan dolazimo u udrugu, ali i za kontrole izvan Vukovara, za hranu jer  Nikola ne žvače dobro te za laseroterapiju, rekla je Romić.

Potpisivanju Ugovora nazočio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček koji je zahvalio na vrijednoj donaciji.
-Želim od srca zahvaliti na ovoj hvalevrijednoj akciji za najranjivije skupine našega grada koja traje već punih 15 godina. Ovo pokazuje da grad Vukovar i naša djeca, posebice ona s poteškoćama u razvoju,  imaju istinske prijatelje diljem Lijepe naše. Udruga TOMS je nositelj Plakete Grada Vukovara i na ovaj je način samo potvrđuju, rekao je Pavliček izrazivši nadu u daljnju suradnju.

- Tu smo 15 godina i dok god sam živ naša će udruga pomagati djeci Vukovara, rekao j predsjednik Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira Ivica Bašić.

 Udruga Vukovarski leptirići broji 170 djece različitih dijagnoza u dobi od 1 do 18 godina.

Pročitano 1200 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić