Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Završna konferencija projekta VISITUS

Sudionici projekta VISITUS Sudionici projekta VISITUS Foto: HRV

S ciljem proširenja i poboljšanja turističke ponude, Općina Erdut je uz Institut ekonomskih znanosti iz Beograda postala partner na projektu VISITUS, koji je pokrenuo grad Sombor.

Riječ je o projektu kojim bi se, zahvaljujući primjeni suvremenih rješenja i ICT tehnologije, ljepote erdutskog kraja približile slijepim i slabovidnim osobama.

Cilj projekta VISITUS je stvoriti preduvjete za razvoj turizma u ciljanom prekograničnom području kroz diverzifikaciju turističke ponude slijepim i slabovidnim osobama, dok je očekivani rezultat projekta nova turistička ponuda prilagođena slijepim i slabovidnim osobama.

Projekt “VISITUS – obogaćivanje turističke ponude za slijepe i slabovidne osobe”, sufinancira se iz prekograničnog programa “ Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. - 2020.” i provodi se do 14. veljače 2019. godine. Završna konferencija je održana u Dalju, na kojoj su predstavljeni kreirani specijalizirani turistički alati za slijepe i slabovidne osobe na četiri lokacije u općini Erdut.

Projekt menađerica u Projektnom centru općine Erdut Jelena Ekremović kaže kako su u sklopu projekta predstavljeni kreirani specijalizirani turistički alati za slijepe i slabovidne osobe koji obuhvaćaju četiri digitalno senzorske ploče – tonske info pultove koji su postavljeni na četiri lokacije u općini Erdut. Svaki info pult obuhvaća taktilnu kartu Osječko - baranjske županije, uključujući i općinu Erdut te je implementirano 28 turističkih točaka objedinjenih u gastro - kulturnu rutu sa senzorima, automatskim uključivanjem sa govornim uputama i mikro-prekidačima koji se aktiviraju na dodir i pružaju glasovne informacije. Specijalizirani alati obuhvaćaju i mobilnu aplikaciju - zvučni GPS vodič namijenjen slijepim i slabovidnim osobama za obilazak gastro - kulturne rute na području Osječko-baranjske županije i Općine Erdut. Korisnicima je na raspolaganju i priručnik na Braillevom pismu koji sadrži taktilnu kartu Osječko - baranjske županije te upute za korištenje specijaliziranih alata.

Ukupna vrijednost projekta 353.048,15 eura.

Pročitano 1363 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI