Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Obnova zdenca u Gunji

Revitalizacija zdenca u Gunji Revitalizacija zdenca u Gunji Foto: Arhiva

U tijeku je obnova u poplavama uništene crpne stanice, kao i revitalizacija lokalnog zdenca u Gunji

. Za radove vrijedne oko 470 tisuća kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova osiguralo je 250.000 kuna, a ostatak Općina. Radovi bi trebali završiti do kraja ožujka. Po riječima načelnika Općine Gunja Ante Gutića, nakon poplave bivša općinska vlast odlučila se spojiti na regionalni vodovod, a crpna stanica je ostala devastirana i neobnovljena. U Gunji postoji još jedan zdenac, a kroz neki novi projekt, njihovim bi se povezivanjem čitava Cvelferija mogla opskrbljivati pitkom vodom.

-Spajanjem tih dvaju zdenaca moglo bi se doći do količine vode koja bi bila dostatna da podmiri potrebe cijele Cvelferije. To bi mogla biti alternativa jednog subregionalnog  vodovoda gdje bi cijeli ovaj kraj bio ujedinjen preko ove crpne stanice – rekao je načelnik Gutić.

Kapacitet starog bio je 16 litara u sekundi, a novog zdenca je 35, a kada bi se spojili, dobili bi oko 50 litara vode u sekundi, što bi omogućilo opskrbu vodom za svih devet sela Cvelferije. Po Gutićevim riječima, gunjanska voda je uvijek bila dobre i nikada nije bilo većih problema što se tiče kvalitete i njene zdravstvene ispravnosti.

Pročitano 1026 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI