Ispiši ovu stranicu

Josić: Haaški sud demantira Milakovićeve tvrdnje o civilnim žrtvama

Uz Josića na konferenciji su bili Zlatko Zaoborni i Slavko Jurić Uz Josića na konferenciji su bili Zlatko Zaoborni i Slavko Jurić Milan Paun

Članovi Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara u Gradskoj su vijećnici održali konferenciju za novinare na kojoj su demantirali izjave zamjenika gradonačelnika Srđana Milakovića o broju ubijenih srpskih civila 1991. u Vukovaru.

Predsjednik savjeta Tomislav Josić rekao je da su od Milakovićeva popisa 36 civilnih žrtava njih 15 bili vojnici, desetak je civila, nekoliko je osoba ubijeno Bršadinu i Veri gdje hrvatske postrojbe nisu ni bile dok su za nekoliko osoba podatci nepotpuni.

Josić je naveo niz netočnih imena, prezimena i datuma smrti nekih žrtava, dodao da se neke žrtve vode kao civilne iako se radilo o osobama koje su bile naoružane i snajperima pucale po građanima ili su imale radio stanice i neprijateljima dojavljivale položaje Hrvatske vojske.

Josić je izrazio žaljenje za svakom civilnom žrtvom koje su ponekad i kolateralne ratne žrtve te se založio za kažnjavanje svih ratnih zločina.

Podatci izneseni na konferenciji za novinare temelje se na podatcima koje prikupio i koristio Haaški sud.

Pročitano 1181 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun