Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

HAMAG predstavio instrumente za Mikro i Makro zajmove za ruralni razvoj

HAMAG predstavio instrumente za Mikro i Makro zajmove za ruralni razvoj Foto:M.Đermadi

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)  u suradnji s Upravnim odjelom za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije održala je u Vukovaru informativnu radionicu o mogućnostima dodjele bespovratnih sredstava i financijskih instrumenata mikro i malih zajmova.

Član uprave HAMAG BICRO-a Mario Turalija tom je prigodom rekao kako žele slavonskim poduzetnicima predstaviti mogućnosti koje su im na raspolaganju  za prijavu i provedbu projekata za sredstva EU fondova.

-HAMAG-BICRO trenutno ima u provedbi 2.481 ugovor iz EU fondova, čija ukupna vrijednost iznosi 6,4 milijarde kuna od čega bespovratna sredstva čine 2,5 milijardi kuna. Osim  bespovratnih sredstava na raspolaganju su iz Europskoga poljoprivrednoga fonda za ruralni razvoj Mikro i Mali zajmovi i pojedinačna jamstva. Osnovni cilj ovoga je programa jednostavnije brže i lakše ulaganje u  poljoprivredu, preradu i šumarstvo, kazao je Turalija

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, izrazio je zadovoljstvo dobrom suradnjom s HAMAG-om

-Mi puno radimo na obrazovanju kadrova za rješavanje problematike u poljoprivredi, a ovakve radionice na kojima se mogu čuti informacije o jamstvima za kredite je vrlo značajne. Mi kao županija pomažemo razvoj poljoprivrede i kroz  Agrocentar i Agroklaster. Ovo je dobar potez i Vlade i HAMAGA  da ubrzamo razvoj našega kraja, rekao je župan Galić.

Svrha financijskih instrumenata Programa ruralnoga razvoja 2014.-2020. je potaknuti razvoj poljoprivrednoga, prerađivačkoga i šumskoga sektora omogućavanjem povoljnih uvjeta financiranja u smislu nižih kamatnih stopa, nižih naknada, dužih rokova otplate i većoj mogućnosti počeka uz manje instrumenata osiguranja koje korisnici moraju priložiti.

Pročitano 1219 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI