Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Šokačka magistrala brža je poveznica brojnih mjesta s Vukovarom- sjedištem županije

Šokačka magistrala naziv je za cestu koja povezuje Vukovar s autocestom  A 3 Zagreb-  Lipovac preko  Negoslavaca, Orolika , Slakovaca i  Otoka.

Ta cesta povezuje još i mjesta Vrbanju, Drenovce i Gunju do graničnog prijelaza s BiH (Brčko). Riječ je o cesti koja  povezuje naseljena mjesta odnosno općinska središta i u jednome svome dijelu to je županijska cesta, a u jednome dijelu državna cesta. Svakako je zanimljivost da je realizacija ove ceste trajala više od 25 godina  što je dugo razdoblje složio se i gradonačelnik Otoka Josip Šarić koji je bio dio realizacijskoga tima od samoga početka do njenoga kraja:

-Izgrađena je ceste Vrbanja -Otok, dionica ceste Spačva-Otok duga 11 kilometara , dva mosta na toj dionici, most na Bosutu, kao i cesta Slakovci-Otok te rekonstrukcija cesta u gradu Otoku, rekao je Šarić. Dodao je kako se značenje ove autoceste za Vukovar ogleda u tome što skraćuje put do Autoceste Zagreb Lipovac za 13 kilometara. Rekao je kako je takozvana Šokačka magistrala, kako su je nazvali stanovnici mjesta kojima prolazi, plaćena najvećim dijelom sredstvima Hrvatskih cesta. Riječ je o ukupnome iznosu većem od 150 milijuna kuna.

Cesta je duga ukupno 70 kilometara, u cijelosti je završena krajem prošle godine i ona je  Vukovarcima najbliži izlazak na autocestu prema Zagrebu. Šokačka magistrala, građena je u etapama kroz pojedine dionice koje su bile potrebne da bi se sela na toj trasi povezala s gradovima i svi zajedno približili autocesti, što je važno ne samo za stanovnike cijelog tog područja već i za gospodarstvo, kao i potencijalne investitore. Šokačka magistrala zasigurno je omogućila kvalitetniju i bržu povezanost pojedinih mjesta s Vukovarom kao administrativnim središtem Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 1427 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI