Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Iloku predstavljen projekt Central Danube Tour

U Iloku predstavljen projekt Central Danube Tour Arhiva

U Muzeju grada Iloka održan je turistički panel projekta Central Danube Tour – neotkrivena destinacija.

Na panelu su predstavljeni završni zaključci projekta te smjernice za daljnji razvoj i nastavak projektnih aktivnosti.  Zamjenik gradonačelnice  Iloka Josip Kovač, ujedno i asistent voditelja projekta za Grad Ilok Josipa Lončara predstavio  je projekt rekavši kako će on značajno doprinijeti razvoju turističkih potencijala najistočnijega grada u Hrvatskoj.

-Radili smo na promociji destinacije srednjega Dunava sa strane Hrvatske i Srbije, a riječ je o projektu prekogranične suradnje s Republikom Srbijom u kojem Grad Ilok sudjeluje kao projektni partner zajedno sa ostalim partnerima iz Osječko-baranjske županije i Republike Srbije, rekao je Lončar.

Cilj projekta je poticanje razvoja turizma u prekograničnom području putem povećanja kvalitete i raznolikosti turističke ponude kroz stvaranje i promociju zajedničke prekogranične turističke destinacije Srednjeg Podunavlja, uz stvaranje novih prekograničnih tematskih ruta, umrežavanja, povećanja znanja i kapaciteta dionika te valorizaciju turističkih potencijala cijele prekogranične regije.

-Kontinentalni turizam se razlikuje od morskoga, no mislimo kako mi ovdje možemo imati jednako dobru ponudu uz onu gastronomsku tu je i prekrasna priroda i spomenička baština, rekla je gradonačelnica  Iloka Marina Budimir te dodala da je turistička ponuda Grada Iloka doista bogata a ovakvi paneli mogu privući nove goste  u Ilok.

Panelu su nazočili pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, izaslanica vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića i pročelnica upravnog odijela za turizam Vukovarsko-srijemske županije Marija Budimir. Projekt  je prezentirao  Mislav Matišić, viši savjetnik za turizam i kulturu u Razvojnoj agenciji Osječko-baranjske županije. Ovaj turistički panel sufinanciran iz INTERREG IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014. –  2020. za potrebe promotivnih aktivnosti projekta ''Central Danube Tour''. Projekt je ukupne vrijednosti 575.856,20 eura, a traje od 15.07.2017. do 14.03.2019. godine.

Pročitano 926 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI