Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Radnici Same Deutz Fahra izborili povećanje plaća

Radnici županjske tvornice kombajna Same Deutz Fahr Žetelice, nakon višetjednoga štrajka, uspjeli dogovoriti povećanje plaća.

Uprava je odlučila povećati plaće, a pojedinosti su dogovorene na radnom sastanku čelnika grupacije SDF i tvornice s predstavnicima sindikata, održanom protekloga petka u sjedištu SDF Grupe u Trevigliu u Italiji.

“ Dogovorili smo povećanje bruto plaće za ovu godinu u iznosu od 487,50 kuna na svim razinama, od sezonaca pa nadalje. A u sljedeće dvije godine povećanje za dodatnih 260 kuna, i to 112,50 kuna u sljedećoj i 150 kuna u 2021. godini. Riječ je o ukupnom povećanje bruto plaće za 750 kuna u tri godine. Dogovoreno povećanje nije na način kako smo mi to tražili, ali je ipak nekakav pomak i možemo biti zadovoljni”, rekao je  sindikalni povjerenik u ovoj tvornici Marko Ivkošić.

Podsjetimo, štrajk je počeo još 9. siječnja,  nakon čega je poslodavac  štrajk sudskim putem pokušao osporiti.  Županijski sud u Vukovaru proglasio je štrajk  zakonitim, da bi Vrhovni sud ipak prihvatio žalbu Uprave i zabranio štrajk, pa su se radnici 8. veljače vratili na svoja radna mjesta i nastavili proizvodnju.

Pročitano 886 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI