Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Ministrica regionalnoga razvoja i EU fondova uručila Odluku o izradi intervencijskoga plana

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac u Županji je uručila Odluku o izradi intervencijskog plana za Grad Županju i općine Babina Greda, Bošnjaci, Cerna, Drenovci, Gradište, Gunja, Štitar i Vrbanja.

Žalac je naglasila kako je važno da zajedno na vrijeme pripreme projekte za sljedeće financijsko razdoblje Europske unije.

-Primjer intervencijskog plana u našoj županiji imamo za Grad Vukovar, a u drugim dijelovima Hrvatske u provedbi su još četiri, za ratom obuhvaćena područja koja zaslužuju posebnu pažnju Vlade RH. Ovo područje uz granicu, s obzirom na siromaštvo i gospodarske kao i financijske pokazatelje, zaslužuje posebnu pozornost našega ministarstva i mi ćemo s Gradom Županjom i općinama početi pripremu konkretnih projekata," rekla je ministrica Gabrijela Žalac

 Gradonačelnik Županje Davor Miličević  izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s ministricom regionalnoga razvoja i fondova EU:

" Nadam se da ćemo uspjeti zaustaviti sve loše procese i iseljavanje ljudi iz ovih krajeva. Vjerujem da ćemo projektima koji su pred nama i koje ćemo zajedno izraditi puno dobiti  i da će se ljudima omogućiti da ovdje ostanu, da mogu raditi i od svoga rada pristojno živjeti," naglasio je gradonačelnik Davor Miličević.

Kroz intervencijski plan mogu se financirati i projekti koji se inače ne mogu financirati na otvorenim pozivima za prijavu projektnih prijedloga u sva tri operativna programa i Programu ruralnog razvoja.

U ime svih kojima je uručena Odluka o izradi intervencijskog plana zahvalio je načelnik Općine Gradište Srećko Papac.

Pročitano 1154 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI