Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U OŠ Dragutina Tadijanovića proslavljen Dan engleskoga jezika

Učenici O.Š. D. Tadijanovića s veleposlanikom  A. Dalgleishem i ravnateljicom L. Miletić Učenici O.Š. D. Tadijanovića s veleposlanikom A. Dalgleishem i ravnateljicom L. Miletić Foto: M.Đermadi

Andrew Dalgleish, veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj nazočio je proslavi Dana engleskoga jezika u OŠ Dragutina Tadijanovića.

Bila je to prigoda ponovno biti u posjetu vukovarskoj osnovnoj školi što ga je posebno radovalo rekao je veleposlanik Dalgleish, napomenuvši kako je prvi puta posjetio ovu vukovarsku školu prošle godine. 

Veleposlanik Dalgleish rekao je kako se obrazovanje u školama Ujedinjenoga Kraljevstva  razlikuje od onoga u hrvatskim školama, posebno zbog toga što se veća pozornost pridaje prirodnim  i tehničkim znanostima, pri čemu se uvijek kroz činjenice učenike motivira da traže uzroke zbog čega  je nešto tako kako jeste.

Organizirane su radionice engleskoga jezika svih razrednih odjela kazala je ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanović, Lidija Miletić te naglasila kako je za djecu vrlo važno da tijekom učenja engleskoga jezika imaju priliku čuti izvorni engleski jezik.

-Mislimo da je važno pokazati što naša djecu mogu i znaju ne samo o Ujedinjenome Kraljevstvu nego i o drugim zemljama engleskoga govornoga područja. Držimo da je važno osigurati  im izvorne govornike engleskoga jezika kako bi napredovali u učenju engleskoga jezika koji nekako povezuje cijeli svijet. Na taj način učenici će naučiti poštovati svoj jezik ali i druge jezike koji nam pomažu da postanemo građani svijeta, kazala je Miletić.

Ravnateljica je pojasnila kako je ove godine tema radionica arhitektura Londona i Zagreba, ali i povijesne osobe  i mnoge druge zanimljivosti dviju država,

Nakon svečane priredbe radionica engleskoga jezika uslijedilo je  i predavanje Njegove Ekselencije o životu i kulturi življenja u Ujedinjenom Kraljevstvu.  

Pročitano 1169 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI