Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Diplome nezaposlenim osobama uspješnim u stranim jezicima

 u Pastoralnome centru sv. Bono, vukovarska podružnica Pučkoga otvorenoga učilišta iz  Vinkovaca upriličila je dodjelu diploma  polaznicima A2 stupnja prema ZEROJ-u (Zajednički europski referentni okvir za jezike) iz tri strana jezika.

U okviru projekta 41 nezaposlena osoba je educirana za uporabu općeg engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika i to za rad u djelatnosti smještaja i usluživanja hrane i pića, a za potrebe nadolazeće turističke sezone.

-Ovaj projekt bio puno je više od samog učenja stranog jezika. Trudili smo se našim nezaposlenim sugrađanima dati novu nadu i mogućnosti, te im pomogli osvijestiti da je učenje i rad na sebi cijelo životni proces“, naglasila  je voditeljica nastave i koordinator projekta Andrea Anić Petrović.

Inicijator edukacije je Hrvatski zavod za zapošljavanje koji je u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Vinkovci i realizirao ovaj projekt. Financiranje projekta je osigurano iz EU fondova. Svečanoj dodjeli nazočile  su zamjenica gradonačelnika grada Vukovara Ivana Mujkić i predstojnica  vukovarskoga Područnoga ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Jasna Kolar. 

Pročitano 1141 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI