Ispiši ovu stranicu

Javnosti predstavljen projekt Vukovarskih leptirića

Projekt je vrijedan gotovo 1,5 milijun kuna Projekt je vrijedan gotovo 1,5 milijun kuna Foto: Marija Molnar

Što sve sportom mogu ja naziv je projekta Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići koji je predstavljen javnosti početnom konferencijom.

-Cilj mu je osigurati djeci s poteškoćama u razvoju Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije preduvjete te izjednačene mogućnosti za sudjelovanje u sportskim aktivnostima. U projekt će biti uključeno preko 200 djece s teškoćama u razvoju iz obje županije u dobi od 3 do 18 godina, a provodit ćemo ga do 3.siječnja 2022. godine – rekla je voditeljica projekta Anamarija Krišto.

Projekt se provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom Sportski objekti Grada Vukovara, Društvom Naša djeca i Vukovarsko-srijemskom županijom. Sportski je koordinator projekta kineziolog Teo Šteter, a u ime Grada Vukovara početnoj konferenciji nazočili su dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček i pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

Ukupni proračun projekta je 1.493.809,16 kuna, od čega 85 posto sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto Republika Hrvatska iz sredstava državnog proračuna.

 

Pročitano 1074 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar