Ispiši ovu stranicu

HKS: Pupovčeve izjave pokušaj relativizacije odgovornosti Srbije za agresiju na Hrvatsku

Marijan Pavliček, predsjednik HKS-a Marijan Pavliček, predsjednik HKS-a Foto: HKS

Hrvatska konzervativna stranka najoštrije osuđuje najnoviji istup predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca koji po tko zna koji put pokušava umanjiti vrijednost Domovinskog rata s uvijek istim ciljem - relativizirati odgovornost Srbije za agresiju na Hrvatsku, stoji u priopćenju HKS-a koji potpisuje predsjednik stranke Marijan Pavliček. 

-Pupovac sada kaže kako mu je "neprihvatljivo da se za memorijalni centar Jasenovac godišnje izdvaja dva milijuna kuna, a za Memorijalni centar u Vukovaru 40 milijuna kuna. Na taj način očito pokazuje da mu još nije jasno da već gotovo tri desetljeća živimo u Republici Hrvatskoj, a ne u SFR Jugoslaviji. Hrvatska je u ratu pobijedila tu umjetnu tvorevinu, koja je između ostaloga propala i zbog laži od kojih je živjela.

Iz posljednjih Pupovčevih izjava jasno se vidi kako bi najsretniji bio kad se razdoblje Domovinskog rata i stvaranja hrvatske države nigdje ne bi spominjalo.

Ovom prilikom želimo istaknuti da je Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata u Vukovaru jedan od rijetkih svijetlih primjera u našem obrazovnom sustavu gdje se učenici na licu mjesta mogu upoznati sa stvarnim činjenicama o stvaranju hrvatske države te upoznati sudionike Domovinskog rata, s obzirom da se u samoj nastavi povijesti, kako u osnovnim tako i u srednjim školama,  još uvijek sramotno malo obrađuje tematika Domovinskog rata.

Pupovac je više puta otvoreno pokazao kako o Oluji i Domovinskom ratu ne misli onako kao što piše u Ustavu Republike Hrvatske, iako je saborski zastupnik prisegnuo da će štititi taj isti Ustav u kojemu stoji da je Domovinski rat temelj neovisne Hrvatske. On ne poštuje niti saborsku Deklaraciju o domovinskom ratu u kojoj je između ostaloga naglašeno da su na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršili Srbija, Crna Gora i JNA.

Očito je da se s ovakvim razmišljanjem Milorada Pupovca slaže i dobar dio pripadnika srpske nacionalne manjine, s obzirom na to da djeca iz sela s većinskim srpskim življem i dalje ne pohađaju Javnu ustanovu Memorijalni centar te na razne načine nastoje izbjeći ovu terensku nastavu, što je žalosno i nedopustivo.

Ali, to samo još jednom potvrđuje koliko su hrvatske institucije i sustav zakazali u promoviranju istine o Domovinskom ratu.

Pupovčeve svakodnevne provokacije, kako i sporne posjete skupovima Srbiji na kojima se blati Hrvatska, i dalje ostaju bez odgovora vladajuće koalicije i onih koji bi trebali među prvima braniti dignitet i uspomenu na Domovinski rat - stoji u priopćenju za medije kojeg potpisuje  Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara.

Pročitano 1154 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI