Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Održana zajednička sjednica županijskoga Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Koordinacije za ljudska prava

Održana zajednička sjednica županijskoga Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Koordinacije za ljudska prava Foto: M.Molnar

U Vinkovcima je održana zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Županijske koordinacije za ljudska prava Vukovarsko-srijemske županije.

Raspravljalo se  među ostalim o medijskome kodeksu, izborima za predstavnike  vijeća nacionalnih manjina te  razmatrana je i organizacija i održavanje  sajma žena poduzetnica.

Jadranka Golubić predsjednica Županijske koordinacije za ljudska prava Vukovarsko-srijemske županije izvijestila je o izborima nacionalnih manjina za predstavnike vijeća nacionalnih manjina koji će se održati 5. svibnja ove godine.

Članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije Marija Molnar predstavila je Medijski kodeks sa smjernicama za senzibilirano izvještavanje prema ženama i femicidu.

U spomenutom  Kodeksu kojega je izdao Ured  pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, analizirano je izvješćivanje u razdoblju  od 2012. do 2018. godine   koje je pokazalo  kako su izvješćivanja o tim temama senzacionalistički nastrojena. Preporuka je da se mediji dodatno posavjetuju sa stručnjacima koji se bave tim vrstama kaznenih djela. Dogovoren je skori sastanak s medijima kako bi ih upoznali sa analizama brošure.

Pročitano 992 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI