Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije

Održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije VSŽ

U Vinkovcima,  je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije pod predsjedanjem načelnika stožera Zdravka Kelića.

Poseban naglasak stavljen je na obilježavanje međunarodnog i nacionalnog dana civilne zaštite koji je ove godine održan u Vukovaru, postrojavanjem taktičko-tehničkog zbora ljudstva i opreme sustava civilne zaštite.

Načelnik stožera Zdravko Kelić okupljene članove stožera izvijestio je i o aktivnostima vezanim uz rješavanje središnjeg skladišnog prostora opreme civilne zaštite u Vinkovcima te o jednoglasnom usvajanju planskih dokumenata na sjednici Županijske skupštine, vezanih uz Analizu stanja sustava civilne zaštite u 2018. godini i Planu razvoja civilne zaštite u 2019. godini sa financijskim učincima za trogodišnje razdoblje.

Na sjednici Stožera civilne zaštite raspravljalo se i o  predstojećoj protupožarnoj sezoni. O planskim i preventivnim aktivnostima nazočne članove izvijestio je Županijski vatrogasni zapovjednik Zdenko Jukić. Bilo  je riječi i o prigodnom obilježavanju pete obljetnice katastrofalne poplave u županjskoj Posavini.

Središnje obilježavanje održati će 17. svibnja 2019. godine u Gunji, na dan pucanja nasipa u Rajevu selu i Račinovcima. Stožer civilne zaštite tom prigodom pripremiti će prezentaciju u kojoj će se prikazati presjek događaja prije pet godina sa posebnim osvrtom na slabosti sustava koje su uočene tada te prikazom stanja sustava civilne zaštite sada nakon znatnih ulaganja u osnaživanje sustava.

Pročitano 852 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI