Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Trg Oriona u novom ruhu

Trg Oriona Trg Oriona Foto: Radio Vinkovci

Nedaleko od središta grada, vinkovčani su dobili urbani i moderno uređeni trg, Trg Oriona u čije su uređenje Hrvatske šume investirale oko 1,5 milijuna kuna.

Najavljeni su i skori radovi na uređenju nekadašnje upravne zgrade PIK-a Vinkovci koja se već duži niz godina nalazi u vlasništvu Hrvatskih šuma, a s novouređenim trgom čini jedinstvenu cjelinu.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić  zahvalio je Hrvatskim šumama što su pronašle snage i sredstava da zajedno krenu u ovakve projekte uređenja grada.

- Hrvatske šume u ovom dijelu Hrvatske ostvaruju značajne prihode i lijepo je kada se nešto od toga i vrati građanima, pogotovo u obliku jednog ovakvog prekrasnog javnog prostora, rekao je Bosančić.

Zadovoljan radovima, obavljenima po projektu vinovačkog arhitekte Tihomira Marasa, bio je i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić koji je najavio i unutarnje uređenje zgrade koja bi se u upotrebnoj funkciji mogla se naći za oko dvije godine.

Po njegovim riječima voditelja Uprave šuma Podružnice Vinkovci Damira Dekanića, projekt unutarnjeg uređenja zgrade je u izradi, a riječ je o ukupnoj bruto površini od preko 5000 metara četvornih.

- Do kraja svibnja projektna dokumentacija će biti gotova i nakon toga idemo u natječaj za unutarnje uređenje. Znači radovi sigurno počinju do kraja ove godine, najavio je Dekanić.

Pročitano 903 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI