Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Dan Hitne službe

U Vinkovcima je održano središnje obilježavanje Dana hitne medicinske službe. Uz svečanu akademiju i dodjelu priznanja zaslužnima bila je to prigoda progovoriti i o problemima koji već godinama muče ovu zdravstvenu ustanovu. Prema riječima Danijela Šote, predsjednika Hrvatske udruge djelatnika Hitne medicinske pomoći od 2001. godine kada je u Hrvatskoj utemeljena Hitna medicinska služba do danas se nije daleko odmaknulo:

-Problema je puno i teško ih je sve nabrojiti. Doktori, medicinske sestre i tehničari odlaze, i s područja hitne službe, ali i cijelog zdravstvenog sustava. Sada opet najavljuju reorganizaciju hitne službe, a koje neprestano radimo od 2001. godine i bojimo se da sve ne ode u krivom smjeru, kazao je Danijel Šota.

Šota problem vidi u zastarjelim pravilnicima koje po njemu treba mijenjati i ustanoviti Hitnu medicinsku službu po uzoru na suvremene i dobro opremljene takve službe u svijetu:

-Organizacijski dio nam je loš. Sada nam pokušavaju nametnuti model po kojem bi liječnici opće prakse nadoknađivali nedostatak liječnika hitne medicine, a to je nemoguća misija i mi smo protiv toga, nalasio je Šota.

Šota je upozorio kako je žurno potrebno učiniti organizacijski pomake u ovoj službi kako bi za građane ona bila što učinkovitija.

Pročitano 891 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI