Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar proslavlja svoj dan i blagdan svojih zaštitnika sv.Filipa i Jakova

Grad Vukovar proslavlja svoj dan i blagdan svojih zaštitnika sv.Filipa i Jakova Foto: V. Lozančić

Grad Vukovar proslavlja svoj dan i blagdan svojih zaštitnika sv. Filipa i Jakova. Program proslave započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule, nestale i umrle branitelje Vukovara u Domovinskome ratu na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata.

Vijence su položili  izaslanstvo državnoga vrha na čelu s predsjednicom Republike Hrvatske, Kolindom Grabar Kitarović, Dragan Čović, supredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, izaslanstvo Vukovarsko-srijemska županije na čelu s županom Božom Galićem, izaslanstvo grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom te izaslanstvo  općina i gradova, prijatelja Vukovara.

Penava na groblju

U crkvi sv. Filipa i  Jakova u tijeku je svečano euharistijsko slavlje u povodu blagdana sv. Filipa i Jakova zaštitnika grada Vukovara. Euharistijsko slavlje predvodi fra Zlatko Špehar. Nakon svete mise u Franjevačkome samostanu bit će svečano otvoren Franjevački muzej Vukovar.

 Program proslave Dana grada Vukovara nastavlja se svečanom sjednicom Gradskoga vijeća u Hrvatskome domu, a  u 17 sati se  otvara se 2. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija  Svi zajedno Hrvatsko naj u sklopu kojega će se održati brojni koncerti, sajmovi i nastupi kulturno-umjetničkih skupina iz cijele Hrvatske. Večeras u 21 sat koncert je Prljavoga kazališta na Trgu Republike Hrvatske. Festival  traje do 5. svibnja.

Pročitano 901 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI