Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Održan Sajam EU fondova

U okviru 2. festivala  nematerijalne  kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija održan je Sajam EU fondova.

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić naglasila je važnost Sajma za Vukovar koji najbolje pokazuje kako se mogu koristiti sredstva EU fondova:

-Najvažnije je naglasiti da je sve više mladih ljudi u vukovarskim institucijama educirano za realizaciju EU projekata i povlačenje sredstva iz EU fondova. Mislim da je to budućnost svake lokalne zajednice, pa tako i nas. Stoga im se zahvaljujem i nadam se kako ćemo i dalje u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i EU fondova nastaviti ovu dobru praksu obzirom da i mi kako gradska uprava uistinu provodimo veliki broj projekata od kojih je značajan broj i završen i nadam se kako idemo u dobrome smjeru,  kazala je Mujkić.

VURA 1

Sajam je održan  kao sastavnica  informativno-edukativnog događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“ koje obuhvaća besplatne edukacije, sajmove EU fondova i posjete uspješnim EU projektima, kako bi šira javnost na razumljiv i pristupačan način dobila informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije, kazala je Kristina Bilić, pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

-Želimo našim građanima približiti EU fondove, spojiti ih s poduzetnicima koji su već imali priliku koristiti sredstva EU, želimo da oni čuju njihova iskustva. Sve je više poduzetnika koji svojim projektima apliciraju za sredstva EU fondova, a da bi se uspjelo treba imati dobru ideju uobličenu u kvalitetan projekt, naglasila je Bilić pojasnivši veliko značenje u tome procesu lokalnih agencija za razvoj.

Bilić.jpg 1

Potvrdila je  to i Vedrana Žilić direktorica vukovarske Agencije za razvoj VURA, koja je sudjelovala na sajmu:

-Vrlo smo uspješni u povlačenju sredstva posebno zadnjih godinu dana gdje smo pripremili 77 projekata od kojih 47 za poduzetnike što je oko 12 milijuna kuna i 50 milijuna kuna iz ostalih fondova. Sada je vrijeme da to sve provedemo i privedemo kraju za što će nam trebati oko dvije godine, rekla je Žilić i dodala kako još oko 30-tak projekata čeka evaluaciju.  

Na ovogodišnjem Sajmu EU fondova na Trgu RH, kojega je organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, sudjelovalo je oko 20-tak izlagača iz Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i ostalih dijelova Hrvatske.

Pročitano 1091 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI