Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Ekonomska škola Vukovar proslavila svoj dan

Ekonomska škola Vukovar proslavila svoj dan Foto:M.Đermadi

Vukovarska Ekonomska škola obilježila je svoj dan nizom aktivnosti sportskih, volonterskih, kao i različitim radionicama.

Središnji događaj bio je  Sajam vježbeničkih tvrtki prezentiran sugrađanima u središtu Vukovara. Riječ je o manifestaciji koju Ekonomska škola Vukovar organizira sedmu godinu za redom, a drugu godinu u središtu Vukovara.

-Ovo je prigoda da učenici prezentiraju svoj rad i ono što su naučili kroz četverogodišnje obrazovanje i strukovne predmete, a posebno kroz predmet Vježbenička tvrtka, kazala je na otvorenju Sajma, Mira Majstorović, ravnateljica Ekonomske škole Vukovar.

Riječ je o virtualnim tvrtkama, koje učenici u trećem razredu osnivaju i prolaze cjelokupni proces rada tvrtke, a zapravo surađujemo s poduzetnicima grada Vukovara na način da učenici idu na praktičnu nastavu kod tih poduzetnika. Svakako su nam od velike pomoći jer će ovdje na Sajmu ocjenjivati rad učenika, pojasnila je Majstorović.

Ekonomska 2

Cilj ovoga sajma je približiti se građanima Vukovara, a s druge strane prezentirati ono što su  učenici ove škole naučili tijekom svoga školovanja, druženje i razmjena iskustava  učenika i njihovih mentora o onome što zapravo rade.

Ekonomska škola Vukovar broji 238 učenika za zanimanja ekonomist, upravni referent i komercijalist.

Jedna od gostujućih škola na sajmu  bila je i Ekonomska škola Braća Radić iz Đakova čiji su učenici četvrtoga razreda predstavili tvrtku Clay koja se bavi prodajom parfema na veliko.

- Ova škola broji 500-tinjak učenika i pokušava putem raznih projekata animirati učenike za upis u Ekonomsku školu  bez obzira što su to neprofitabilna zanimanja-  rekla je mentorica Jelica Parađik Lazarević.

Ekonomska 3

Ove godine Sajmu su nazočili učenici ekonomskih  škola i  njihovi mentori iz Dalja, Vinkovaca, Osijeka, Đakova, Valpova, Našica i prvi puta iz Županje. Ukupno se predstavilo 12 vježbeničkih tvrtki.

Pročitano 2277 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI