Ispiši ovu stranicu

Održava se Europski tjedan 2019. godine

Povodom Dana Europe koji se obilježava 9. svibnja, Europski dom Vukovar organizirao je niz događaja pod nazivom Europski tjedan 2019. godine.

Aktivnosti su namijenjene različitim skupinama građana od djece i mladih do nacionalnih manjina, ali i osoba treće životne dobi. Prva radionica pod nazivom "Let's play" započinje danas, 8. svibnja u 16 sati u prostoru „Spajalice“ Gradske knjižnice Vukovar u kojoj će učenice Gimnazije Vukovar Martina Galić i Anja Konjević kroz razgovor svojim vršnjacima prenijeti znanja i vještine naučene kroz Erasmus + mobilnost odnosno na koji način program mladima koristi i kakve vještine mogu steći.

Europski tjedan nastavlja se u četvrtak 9. svibnja radionicom "Spasimo europske izbore" koja započinje u 12 i 30 sati također u "Spajalici". 
- Zadnje istraživanje koje je provedeno kroz deset država članica EU pokazalo je kako je Hrvatska najmanje zainteresirana za izlazak na izbore za Europski parlament te je velikim dijelom upravo to motiviralo organizatore da provedu spomenutu radionicu - rekla je izvršna direktorica EDVU Dijana Antunović Lazić spomenuvši kako se u petak, 10. svibnja s početkom u 18 sati u Gradskom muzeju Vukovar održava vrlo važan događaj pod nazivom Frontiers of Peace. Cilj ovoga projekta je istaknuti, na lokalnoj razini, temeljnu vrijednost europske kulturne baštine i koja je aktivna uloga Europske unije u takvom procesu. Također, ovim projektom se nastoji podići svijest o tome kako su se granice promijenile u našoj nedavnoj prošlosti i koje su prednosti slobode kretanja, što je temeljno postignuće europske integracije. Nakon radionice na dunavskoj obali palit će se lampioni. 

Završni dio Europskog tjedna 2019. godine održat će se u subotu 11. svibnja u Muzeju vučedolske kulture Interaktivnom radionicom i piknikom koji započinje u 12 sati. 
 

Pročitano 939 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI