Ispiši ovu stranicu

Završen natječaj "Volim svoju županiju"

Noć na Vidovoj gori Noć na Vidovoj gori F: Božan Štambuk

Hrvatska zajednica županija objavila je 11.ožujka 2019. godine natječaj pod nazivom „Volim svoju županiju“ koji je trajao sve do 22.travnja 2019.godine.

Cilj natječaja je potaknuti mlade umjetnike/amatere da sami stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima županija kao destinacijama koje, osim svojih ljepota, nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. Nagrade se, kao i prošlih godina, dodjeljuju u dvije kategorije – najbolja fotografija prema broju prikupljenih lajkova i najbolje fotografije prema mišljenju stručnog žirija. U mjesec i pol dana, koliko su sudionici imali vremena predati svoje radove, na foto natječaj prijavljeno je 3667 fotografija. Autori iz Primorsko-goranske i Zadarske županije ponovno su bili najaktivniji s više od 500 prijavljenih fotografija po županiji. Upravo zbog velikog odaziva, u odabiru najboljih fotografija iz svih hrvatskih županija presudile su nijanse.

Na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija bila je profesionalna fotografkinja Mare Milin te Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije. Žiri je odabrao 21 fotografiju za svaku hrvatsku županiju i Grad Zagreb, a one ulaze u postav putujuće izložbe „Volim svoju županiju“. Najviše glasova prikupila je fotografija „Noć na Vidovoj gori“ autora Božana Štambuka iz Splitsko-dalmatinske županije s osvojenih 38 bodova, a  za njom slijede brojni drugi između kojih je i vukovarac Miroslav Šlafhauzer sa djelom „Dunav“. Otvaranje prve izložbe četvrtog kruga foto natječaja „Volim svoju županiju“ održat će se 17. svibnja u Šibeniku, nakon čega kreće na putovanje po Hrvatskoj.

Pročitano 989 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI