Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru se održava 43. simpozij Primalja u zajednici

U Vukovaru je započeo trodnevni simpozij Primalja u zajednici.

Riječ je o 43. simpoziju na kojem će se govoriti o pozivu i radu primalja te problemima s kojima se primalje danas susreću. Marijana Ivančić, primalja u vukovarskoj Općoj županijskoj bolnici  i  bolnici hrvatskih veterana i predsjednica Područnoga vijeća Hrvatske udruge za promicanje primaljstva  naglasila je važnost ovoga poziva za rodilje kojima je pomoć i stručnost primalja tijekom rađanja neophodna.

Izvršna direktorica Hrvatske udruge za promicanje primaljstva Carmen Cecarko Vidović govorila je o problemima u radu primaljstva, a riječ je o tome da se mnoge nedovoljno stručne osobe miješaju u ovu izuzetno osjetljivu struku kazala je Cecarko Vidović. Dodala je kako  je primalja osoba koja bi trebala biti uz ženu i koja bi  ju trebala upućivati u sam tijek poroda, a sve više se nestručnih osoba  upliće u trudničke tečajeve, u edukacije žena, pišu se različiti tekstovi na portalima koji nisu istiniti i to sve dovodi do zabuna i problema, tvrdi Carmen Cecarko Vidović.

Skup je pozdravila zamjenica gradonačelnika  Vukovara Ivana Mujkić  koja je izrazila zadovoljstvo održavanjem ovakvih  skupova u Vukovaru te naglasila veliki značaj primalja pri dolasku na svijet novoga čovjeka.

primalje 1

-Želim naglasiti činjenicu važnosti primalja kod poroda i potporu koju one daju majkama. Također bih pohvalila i odjel pedijatrije vukovarske opće bolnice koji iz godine u godinu povećava broj poroda što je zasigurno rezultat kvalitetnoga rada medicinskoga osoblja- naglasila je Mujkić.

43. simpozij Primalja u zajednici traje do 11. svibnja.

Pročitano 1102 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI