Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Obilježen Međunarodni dan sestrinstva

Međunarodni dan sestrinstva, 12. svibnja obilježen je akcijom u središtu Vukovara u kojoj su medicinske sestre Doma zdravlja Vukovar, građanima su mjerile krvni tlak i šećer u krvi, te davale savjete o prehrani.

 -Željele smo svoj dan pokloniti našim sugrađanima i dati im priliku prekontrolirati na ovaj način krvni tlak i šećer u krvi te im dati savjete ukoliko je to potrebno. Sestra Miljević naglašava kako građani najčešće traže savjete o prehrani što smiju a što ne bi smjeli jesti u slučaju visokoga ili niskoga tlaka kao i povišenoga šećera u krvi- rekla je Vesna Miljević, patronažna sestra i  jedna od medicinskih sestara koja je sudjelovala u ovoj akciji.

Među sugrađankama koje su na ovaj način željele prekontrolirati krvni tlak je i Marica Subanović koja je kazala kako godinama ima problema s visokim krvnim tlakom ali pije lijekove i redovito ga kontrolira te je čestitala medicinskim sestrama njihov dan.

subanovic

Međunarodni dan sestrinstva 12. svibnja obilježava se na rođendan Florence Nightingale utemeljiteljice suvremenoga sestrinstva.

Pročitano 1278 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI