Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Produženim boravkom do boljeg uspjeha

Projekt produženog boravka djece Projekt produženog boravka djece Foto: MGMD

Projekt Mirovne grupe mladih Dunav „Produženim boravkom do boljeg uspjeha“ započeo je u veljači i okuplja učenike od drugog do petog razreda osnovne škole s područja grada Vukovara.

Aktivnosti se odvijaju prije i poslije nastave u prostorijama Mirovne grupe mladih Dunav, a djeca pored podrške učenju i usvajanju nastavnih sadržaja uživaju u kreativnim radionicama, umjetničkim radionicama, sportskim aktivnostima, LEGO radionicama, radionicama robotike i programiranja, te brojnim drugim aktivnostima.

Učenici aktivno uče i engleski jezik uz podršku volontera Europskih snaga solidarnosti iz Turske i Gruzije koji volontiraju u Vukovaru, pa je projekt dobio i multikulturalnu dimenziju.

Voditeljica projekta Tatjana Romić s učenicima provodi i radionice nenasilnog rješavanja konflikata, te radionice koje promiču toleranciju i međusobno uvažavanje, a sve u cilju prevencije međuvršnjačkog nasilja. Ovim projektom pružena je i sustavna podrška roditeljima kako bi uskladili obiteljski život i plaćeni rad, što u današnje vrijeme predstavlja pravi izazov.

- Iznimno smo zadovoljni napretkom projekta, djeca su osnažena, usvojila su nova znanja i vještine, pružena im je pomoć u učenju, stekla su nove radne navike te su kvalitetno provela svoje slobodno vrijeme, kaže Romić.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku a trajat će do kraja ove godine.

Pročitano 1641 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI