Ispiši ovu stranicu

Potpisani ugovori za gradnju i opremanje bioekološko-edukacijskog centra Virovi

Potpisani ugovori za gradnju i opremanje bioekološko-edukacijskog centra Virovi Foto: Grad Otok

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić potpisao je ugovore s izvođačima radova na gradnji i opremanju bioekološko-edukacijskog centra Virovi koji će se graditi u okviru projekta "Vrata Spačvanskog bazena", vrijednog 25 milijuna kuna od čega su bespovratna sredstva EU nešto veća od 19 milijuna kuna, javlja Hina.

-Provedba projekta "Vrata Spačvanskog bazena" imat će utjecaj na razvoj gospodarstva ne samo grada Otoka, nego i cijele Vukovarsko-srijemske županije stvaranjem novog turističkog proizvoda - ocijenio je gradonačelnik Šarić dodajući kako očekuje otvaranje tridesetak radnih mjesta te ulaganja koja će u budućnosti Otoku donijeti brojne koristi.

Po njegovim riječima, to je najveći projekt koji je grad Otok do sada realizirao, a čiji se završetak očekuje u drugoj polovici iduće godine.
-Ovo je jedan od deset strateških projekata u turizmu Vukovarsko-srijemske županije. Riječ je o odličnoj turističkoj priči kojom ćemo Spačvanski bazen, koji je najveća šuma hrasta lužnjaka u Europi, približiti građanima i posjetiteljima - naveo je Šarić.

Rekao je kako je u sklopu projekta "Vrata Spačvanskog bazena" već izgrađen dio infrastrukture, osnovana je i ustanova koja će upravljati izgrađenom infrastrukturom, a pored bioekološko-edukacijsko centra Virovi u sklopu kojega će se nalaziti hostel sa 60 kreveta, bit će izgrađene i biciklističke staze i šetnice.

Predviđena je i kupnja električnog turističkog broda za prijevoz 50-tak putnika te čamci i kanui kojima će se moći ploviti rječicom Virovi.

Bioekološko-edukacijski centar Virovi gradit će vukovarska tvrtka Planum-Građenje i vinkovačka Izgradnja VVK.

Pročitano 1149 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić