Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Održano predavanje o proizvodnji jaja iz slobodnoga uzgoja

Održano predavanje o proizvodnji jaja iz slobodnoga uzgoja Foto:M.Đermadi

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru održano je predavanje Proizvodnja jaja iz slobodnoga uzgoja.

Predavanje je održao prof. dr. sc. Zlatko Janječić s Agronomskog fakulteta iz Zagreba, koji kaže kako su mogućnosti Hrvatske u odnosu na sadašnje stanje u proizvodnji jaja iz slobodnoga uzgoja daleko veće. Janječić je posebno istaknuo Slavoniju u kojoj, kaže on, postoje velike okućnice okviru kojih bi se mogao organizirati slobodan uzgoj nesilica i proizvodnja jaja.

Direktor  vukovarsko-srijemskoga Agro- klastera Zdenko Podolar rekao je kako će Agro klaster putem određenih poticaja omogućiti ovakvu proizvodnju zainteresiranim kooperantima te naglašava kako već postoje određeni dogovori oko plasmana u hotele i restorane na Jadranu.

Predsjednik skupštine braniteljske zadruge Graz iz Bogdanovaca Tihomir Tadijanović, jedan od sudionika predavanja, kaže kako će ovoj zadruzi kooperacija s Agro- klasterom pomoći za bolji plasman jaja jer ih ova zadruga već proizvodi iz slobodnoga uzgoja.

Sudionici na predavanju bili su gradonačelnici i načelnici, te predstavnici razvojnih agencija, lokalnih razvojnih grupa i drugih institucija.

Pročitano 1067 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI