Ispiši ovu stranicu

Obilježena peta godišnjica katastrofalne poplave

Ni nakon pet godina od poplave obnova nije završena Ni nakon pet godina od poplave obnova nije završena HRV

U Društvenom domu i knjižnici u Gunji obilježena je peta godišnjica katastrofalne poplave u županjskoj Posavini kada je Sava 17. svibnja 2014. u ranim jutarnjim satima probila nasip kod Gunje i poplavila Cvelferiju.

Razina vode u Savi bila rekordno visoka – 1194 cm.

Načelnik Općine Gunja Anto Gutić na skupu je reko da je napravljeno puno pomaka u obnovi, no nisu obnovljeni proizvodni pogoni pa mještani nema ju gdje raditi što rezultira iseljavanjem.

Upozorio je također na to da nisu obnovljene sve ceste, kuće ni vodovod, a da sudski sporovi, koje mještani vode oko naknade štete, nisu riješeni.   

Župan Galić podsjetio je da je tada 13.000 ljudi evakuirano, da nije bilo epidemije zaraznih bolesti te upozorio da bi i kanal Dunav -Sava služio za obranu od poplave. Obećao je pomoć ovom najnerazvijenijem dijelu Vukovarsko-srijemske županije.

Na konferenciji su prikazane prezentacije Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatskih voda i Ravnateljstva za civilnu zaštitu u Ministarstvu unutarnjih poslova.

 Analizirano je stanje na području koje je bilo poplavljeno kao i ulaganje u sustav civilne zaštite.

Pročitano 898 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun