Ispiši ovu stranicu

Sutra se održava Norijada u Vukovaru

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izdali su priopćenje za javnost povodom održavanja Norijade u Vukovaru. Prenosimo ga u cijelosti:

U srijedu, 22. svibnja 2019. s početkom u 11,00 sati održat će se preventivna aktivnost NORIJADA 2019. u Gradu Vukovaru koju zajednički organiziraju Vijeće za prevenciju Grada Vukovara i Policijska uprava vukovarsko-srijemska uz potporu partnera te podršku Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova, a okupit će učenike završnih razreda svih srednjih škola s područja Grada Vukovara, odnosno maturantice i maturante iz Gimnazije Vukovar, Tehničke škole Nikole Tesle, Ekonomske škole Vukovar i Strukovne škole Vukovar.

Točno u 12 sati na glavnoj šetnici u ulici Josipa Jurja Strossmayera maturanti će zajednički zaplesati tradicionalni francuski ples Quadrillu i uživati u preventivno-edukativnom programu pod nazivom Nasilje ne želim, Quadrilli se veselim. Ovaj program primarne prevencije ima za cilj promicanje kulture tolerancije, nenasilja i dijaloga kao i promicanja pozitivnih stilova života mladih koji isključuju svaki oblik vandalizma, huliganizma, preveniraju govor mržnje te ujedno potiču na aktivizam i donošenje odluka o važnosti življenja u zdravom i sigurnom okruženju, bez konzumacije različitih sredstava ovisnosti (droga, kocka, alkohol) te je u skladu s predviđenim aktivnostima usvojenog Programa preventivnih i proaktivnih aktivnosti policije i partnera usmjerenih na poboljšanje stanja sigurnosti na području Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije kao i usvojenog Plana rada Vijeća za prevenciju Grada Vukovara.

U programu sudjeluju zajedno svi maturanti Grada Vukovara te će svoje plesne korake, za koje su se prethodno pripremali i uvježbavali, javno zajednički predstaviti kroz tradicionalni spomenuti ples Quadrillu pri čemu će ujedno dati svoj glas i pokazati svoj aktivizam u izgradnji tolerantnog svijeta te mirnog i sigurnog okruženja u kojem je različitost pozitiva, a diskriminacija apsolutna negativa.

Ovaj edukativno-preventivni program ima glazbeno-scenski karakter te u njemu sudjeluje popularni glazbeni sastav Pravila igre uz moderaciju poznatog influencera koji će mlade poticati da slave svoju mladost i ulazak u svijet odraslih kao odgovorne, samosvjesne, nenasilne i zdrave osobe", navodi se u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Pročitano 1123 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar