Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Otvorena 9. međunarodna konferencija Razvoj javne uprave

U Vukovaru je otvorena 9. Međunarodna konferencija Razvoj javne uprave.

Na konferenciji će u slijedeća dva dana eminentni stručnjaci javne uprave govoriti o problemima u ovoj djelatnosti kao i reformama koje su nužne za učinkovitiji rad javne uprave rekao je Željko Sudarić, dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru.

-Na našem veleučilištu imamo Upravni studij koji je potreban ne samo gradu Vukovaru, Vukovarsko-srijemskoj županiji nego i cijeloj hrvatskoj regiji jer će mlade osobe u budućnosti raditi u svim tijelima javne uprave i pomoći da javna uprava bude učinkovita, transparentna i brza- rekao je Sudarić.

Među brojnim uzvanicima sudjeluje više sveučilišnih profesora, a nazočio je i povjerenik za informiranje RH Zoran Pičuljan.

-Hrvatska mora osnažiti svoju upravu, a poslove javne uprave istaknuti kao poziv koji je jednako vrijedan kao nastavnički i sudački i za takva radna mjesta moraju konkurirati i moći doći na njih samo oni koji su najbolji”, kazao je Pičuljan dodajući kako se cjelovita reforma javne uprave u Hrvatskoj nažalost odgađa cijelo vrijeme te se pribjegava parcijalnim rješenjima.

Konkretne reforme u sustavu državne uprave, koje će se dogoditi do kraja ove godine najavila je državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac.

-Ono što slijedi je povjeravanje poslova državne uprave županijama što će biti mjerljivo, bolje, učinkovitije i brže i to je jedna od reformskih mjera koja će biti započeta, a i završena u ovoj kalendarskoj godini. Kroz 15 dana do 20 dana očekujemo usvajanje Zakona o sustavu u kojem je jasno definirano da imamo novi sustav javne uprave u siječnju 2020. godine.- najavila je Rimac.

Ona je naglasila kako će se broj službenika javne uprave smanjiti te da će u županije doći manje službenika javne uprave, nego što ih ima sada.

Konferenciji, koja se održava u organizaciji Veleučilišta „Lavoslav Ružička“  i Pravnog fakulteta u Zagrebu, nazočio je i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Pročitano 1040 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI