Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru obilježena 28. obljetnica formiranja Oružanih snaga RH

Taktičko-tehničko naoružanje Taktičko-tehničko naoružanje Foto: M. Molnar

U povodu 28. obljetnice formiranja Oružanih snaga Republike Hrvatske te Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske, na parkiralištu hotela Dunav održan je tehničko-taktički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme Hrvatske vojske koji je pobudio interes brojnih građana.

Po riječima zapovjednika Taktičko-tehničkog zbora natporučnika  Josipa Prkačina, izložili su tehniku postrojbi Gardijske oklopno mehanizirane brigade i to opremu Vojno-obavještajne satnije, Logističke satnije i Satnije veze, Zapovjedne satnije, Inženjerijske bojne kao i i Bojne PZO-a.

Među izloženom opremom i tehnikom, građani su pokazali interes za vozilo BOV 3 namijenjeno borbi protiv letjelica kao i izvidnička vozila MAX PRO i MTV koje koriste vojno-obavještajne postrojbe, a od naoružanja nekoliko vrsta snajpera kao i automatskih puški od kojih se neke proizvode i u Hrvatskoj.

Natporučnik Prkačin podsjetio je da je jedna satnija Inženjerijske bojne prebačena u studenom 2017. godine u Vukovar u Vojarnu 204. brigade čime se Hrvatska vojska vratila u Vukovar.

Pročitano 829 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI