Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar nagradio vukovarske studente za izvrsnost

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava primio je 30 vukovarskih studenata koji su u akademskoj  2017./2018. godini postigli izvrstan uspjeh te ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00. Za svoj uspjeh te kao poticaj daljnjem postizanju vrhunskih rezultata, gradonačelnik Penava je sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić  te pročelnikom Upravnoga odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Draženom Kobaševićem, izvrsnim studentima uručio nagrade u iznosu od 1.000  kuna, naglašavajući kako je riječ o studentima uglavnom biomedicinskih i tehničkih znanosti koje su među deficitarnim zvanjima u Vukovaru.

-Zadovoljstvo je vidjeti da je studenata biomedicinskih i tehničkih znanosti u ovolikom broju, a posebno u svjetlu trenutnih potreba grada Vukovara, kojem nedostaju visokoobrazovani kadrovi takvih profila. Nažalost Grad Vukovar deficitaran je i po brojnim srednjoškolskim strukovnim zanimanjima kojih nažalost uopće nema ili ih ima u jako malom broju.- rekao je gradonačelnik Penava naglasivši kako i ovim nagradama Grad Vukovar pokazuje brigu i prepoznavanje izvrsnosti.  

Penava osvrnuo i na posljednju sjednicu Gradskoga vijeća na kojoj je izglasan Pravilnik o dodjeli kadrovskih stanova, a sve s ciljem zadržavanja mladih i obrazovanih ljudi u Vukovaru.

-Željeli smo ovom mjerom i donesenim Pravilnikom u suradnji sa Središnjim uredom za obnovu i  stambeno zbrinjavanje, dodatno motivirati mlade i obrazovane ljude da ostanu u Vukovaru. Ovu smo mjeru nakon više godina prepoznali kao potrebu i već od ove godine ćemo započeti s dodjelom kadrovskih stanova. Vjerujemo kako ćemo na taj način ojačati ljudske potencijale u gradu Vukovaru, a istodobno privući obrazovane ljude.-rekao je Penava.  

Nagrađeni studenti u velikoj su većini i korisnici gradskih stipendija rekao je gradonačelnik Penava i dodao kako Grad Vukovar daje oko 180 stipendija, a od ove godine stipendiraju i srednjoškolce.

Pročitano 914 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI