Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata  obilježen je Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije.

Izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, na čelu s prvim zamjenikom župana Damirom Barnom, Grada Vukovara na čelu s zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom i Koordinacije stradalničkih udruga Vukovarsko-srijemske županije položila su vijence i upalila svijeće podno spomen obilježja.

Ovo je prvo obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije upravo na 30. svibnja, koji za hrvatsku povijest ima posebnu važnost rekao je prvi zamjenik župana, Damir Barna.

 -Na žalost ali i na ponos, puno je na ovome području datuma kojima bi se mogao obilježavati Dan hrvatskih branitelja, jer je na području Vukovarsko-srijemske županije, poglavito Grada Vukovara, dano puno života koji su u temeljima hrvatske države. Upravo stoga bilo koji datum, to s ponosom ističemo, mogao bi se proglasiti Danom hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije. Nadam se da će se ovaj dan, 30. svibnja, vratiti  i kao službeno obilježavanje Dana državnosti RH. – naglasio je Barna.

Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika Vukovara, izrazio je zadovoljstvo što je Vukovarsko-srijemska županija odabrala 30. svibnja za obilježavanje Dana hrvatskih branitelja.

Grad

-Upravo zahvaljujući braniteljima ove županije slomljena je neprijateljska kičma srbočetničkih agresora, jer su upravo ovdje pretrpjeli najveće  žrtve i gubitke. Branitelji iz Vukovarsko-srijemske županije dali su najveći obol  u stvaranju hrvatske države.- rekao je Pavliček.

Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacije udruga Domovinskoga rata grada Vukovara naglasio je kako Vukovarsko-srijemska županija bilježi najveći broj braniteljsko-stradalničke populacije  te da je upravo ovaj dio pretrpio najveće gubitke u Domovinskome ratu, pa stoga braniteljima i treba odati poštovanje i zahvalnost za njihovu hrabrosti  žrtvu.

branitelji

Podsjetimo Dan Hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije utemeljen je odlukom Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije, kojom je proglasila 30.svibnja Danom hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 906 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI