Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima se održavaju VII. Rimski dani

Ovogodišnji, VII. po redu Rimski dani, već su tradicionalna kulturna manifestacija, koja se održava u Vinkovcima s ciljem podsjećanja na povijest ovoga slavonskoga grada koji je u rimsko doba bio poznat kao Cibala. Ove godine Rimski dani su posvećeni životu rimskoga cara Gracijana, oca Valentinijana I i Valensa, rođenih u Cibalama, pojasnila je Martina Matković, direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca.

-I ove smo godine Rimske dane ispunili brojnim radionicama, zabavnim sadržajima, sajmom, koncertima popularnih glazbenih izvođača i drugim brojnim sadržajima. Iako nas  vremenske prilike ovih dana  baš ne služe, zadovoljni smo odazivom posjetitelja.-rekla je Matković.

Matković je dodala kako je ova vinkovačka kulturna manifestacija sve posjećenija ne samo od vinkovačkih nego i posjetitelja izvan naše županije.

-Svake godine nastojimo obogatiti ovu manifestaciju novim sadržajima koje se temelje na rimskoj povijesti ovoga grada, zbog čega iz godine u godinu imamo sve više posjetitelja, naglasila je Matković.

Rimski dani ove se godine traju do 2. lipnja, a održavaju se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.

Pročitano 882 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI