Ispiši ovu stranicu

Na Vukovar Half Marathon-u oko 850 natjecatelja

Start polumaratona Start polumaratona Foto: Valerija Lozančić

U okviru održavanja manifestacije VukovARt (Vukovar – Luka umjetnosti) u Vukovaru je u tijeku prvi vukovarski polumaraton dužine 21 km, a uz njega i utrka građana duljine 5 km.
Atletska je to utrka za mlade i odrasle pod nazivom Vukovar Half Marathon s ciljem podizanja samopouzdanja mladih i odraslih osoba te promicanja zdravog načina života kroz popularizaciju rekreacijskoga trčanja za sve uzraste.

Sa starta u središtu grada ispred Radničkog doma na utrku dugu 21, odnosno 5 km krenulo je oko 850 natjecatelja iz cijele Hrvatske, susjednih zemalja, a jedan je natjecatelj čak iz Nepala. Među njima je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je polumaraton i otvorio.

 

Penava maraton


-Najvažnija poruka mladima, ali i svima nama ostalima je da je sport zdrav i da se njime trebamo baviti zbog sebe i svoga zdravlja, svojih obitelji i šire zajednice. Sport nam omogućuje da budemo među ljudima gdje u pravilu vlada dobro raspoloženje i dobra „vibra“. Na ovom našem prvom polumaratonu imamo preko 850 natjecatelja i nadamo se da ćemo mu u suradnji s našim prijateljima iz Slavonskoga Broda osigurati vrlo uspješnu budućnost. Ovo je ujedno i velika promidžba grada Vukovara, ali primarno je što smo se okupili ovdje i promoviramo bavljenje sportom i širimo dobru atmosferu – poručio je gradonačelnik Penava pozivajući sve koji ove godine nisu sudjelovali na polumaratonu da im se priključe iduće.

Organizatori ove sportske manifestacije su Grad Vukovar, Javna ustanova Sportski objekti Vukovar, Zajednica sportskih udruga grada Vukovara i tvrtka Skripermedia d.o.o.

Pročitano 1220 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić