Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Vukovar treću godinu postaje luka umjetnosti

Vukovar treću godinu postaje luka umjetnosti Foto: M. Đermadi

Treću godinu za redom Vukovar postaje luka umjetnosti koja ugošćuje najpoznatija imena svjetske Street Art scene. Tim je povodom održana konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, pozdravio festival Vukovar Art 2019.  i ovakav oblik ukrašavanja vukovarskih fasada.

-Izuzetno je lijepo biti u društvu mladih i inovativnih ljudi, koji su naš grad obogatili posebnom vrstom umjetnosti i oplemenili ga na vrlo poseban način. Uspješnost naše suradnje i ovoga projekta ponajbolje svjedoči interes naših sugrađana, kao i svih posjetitelja grada Vukovara. Vukovarci žele da im grad izgleda lijepo i uređeno i ovakav oblik umjetničkoga oslikavanja fasada zasigurno će tomu doprinijeti- rekao je gradonačelnik.

Street Art umjetnost raširena je u svijetu, a ove je godine Vukovar okupio eminentna imena ovakvog umjetničkog izričaja kazao je Ivor Zidarić, predsjednik Udruge Val Kulture jednog od organizatora manifestacije.

-Treću godinu za redom smo u Vukovaru i želimo ovaj Festival obogatiti s dodatnim sadržajima  poput različitih radionica kojima bismo željeli privući publiku i drugih područja zanimanja i kao luka umjetnosti cijeli ovaj koncept se širi iz godine u godinu- rekao je Zidarić.

Namjera je organizatora i na ovaj način proširiti turističku ponudu naglasio je Krešimir Herceg voditelj marketinške kampanje festivala.

-Kao krajnji cilj možemo istaknuti želju da Vukovar postane galerija na otvorenome, grad s vrhunskim djelima. Uz to, aktivnosti proširujemo i na znanstveni dio, pa održavamo i panel diskusiju s vrhunskim stručnjacima, a u Vukovar dovodimo i primjere dobre prakse iz cijeloga svijeta- naglasio je Herceg.

Ove će godine festival Vukovar Art održava se pod sloganom Give Me 5 i u okviru njega bit će oslikano pet murala najavio je Filip Mrvelj jedini  hrvatski 3D Street Art umjetnik. Festival Vukovar Art 2019. traje do 15. lipnja, do kada će Vukovar ugostiti umjetnike svjetske razine: Thiago Mazza (Brazil), Zabou (Francuska), Lonac (Hrvatska), WD – Wild Drawing (Indonezija) te Mehsos (Belgija).

Pročitano 749 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI