Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Održana 8. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije u vlaku

Održana 8.  Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika  Vukovarsko-srijemske županije u vlaku Foto:VSŽ

Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije koju je sazvao župan Božo Galić održala se u vlaku tijekom puta iz Vinkovaca do Zagreba.

Župan je naglasio kako je koordinacija održana pred sastanak vukovarsko-srijemskih čelnika s Upravom Hrvatskih željeznica u Zagrebu o strateškim projektima županije.

- Na ovaj način željeli smo istaknuti važnost i značenje željeznice za Vinkovce, Vukovarsko-srijemsku županiju i istok Hrvatske.- rekao je župan Galić te dodao kako žele sve projekte usuglasiti kroz suradnju s Vladom RH, ministarstvima i javnim poduzećima te ubrzati realizaciju projekata u željezničkom, cestovnom, zračnom i riječnom prometu.

Na Koordinaciji su raspravljali i o izradi strategije  Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje od 2021. – 2027. a  održane su prezentacije o projektima naše Županije.

Raspravljalo se i o obnovi pruge Vinkovci- Zagreb; početku realizacije pruge Vinkovci-Vukovar ( koji su dio EU projekata, a vrijednost je 71,9 milijuna kuna za 18,7 km dužine pruge) kao i o prugama koje se planiraju obnoviti. Riječ je o pruzi Vinkovci-Osijek, kao dijelu koridora Vc , pruzi Vinkovci-Županja, ali i rješavanju kritičnih željezničko-cestovnih prijelaza zbog povećanja sigurnosti te obnovi zapuštenih kolodvora po pojedinim prugama u našoj županiji. Na sastanku je bilo riječi i o povoljnijem prijevozu za studente, na način da se udio sufinanciranja od strane HŽ – Putničkog prijevoza poveća sa sadašnjih 50% na veći iznos.

Rečeno je kako će se obnova pruge Vinkovci - Zagreb prema planu i programu HŽ – Infrastrukture, obnoviti do 2030.godine, a kako takvom dinamikom nisu zadovoljni, te zaključeno kako će se zajednički tražiti rješenja da se obnova pruge ubrza. Želja je vukovarsko-srijemskih čelnika  da se ubrza realizacija svih projekata te da robe i ljudi putuju brže i efikasnije, kako bi doprinijeli razvoju ovoga kraja.

Pročitano 1077 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI