Ispiši ovu stranicu

Nova zanimanja za Nove tehnologije - projekt za nezaposlene

Projekt vrijedan gotovo milijun kuna Projekt vrijedan gotovo milijun kuna Foto: US

U okviru projekta Nova zanimanja za Nove tehnologije, u Vinkovcima je održana početna konferencija kako bi se javnosti predstavili cilj i aktivnosti projekta. Nositelj projekta je Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih,  a sufinanciran je 100 posto iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 999.938,97 kuna. Partneri u provedbi su VURA – Razvojna agencija Vukovar, HZZ – područni uredi Vukovar i Vinkovci te VIA – Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca.

Ciljna skupina projekta su nezaposleni iz ranjivih skupina s područja Vukovarsko-srijemske županije, a cilj je stvoriti održivi model uključivanja nezaposlenih osoba na tržište rada u našoj županiji.

Kako je naglašeno na konferenciji, tijekom provedbe projekta u našoj će se županiji identificirati potrebe kod poslodavaca u proizvodnim djelatnostima na lokalnom tržištu rada, izraditi i provesti programi prema potrebama poslodavaca te raditi na povećanju zapošljivosti nezaposlenih osoba, a sve kako bi se doprinijelo unaprijeđenju obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada uz promociju cjeloživotnog učenja. 

Pročitano 806 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar