NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

Na Županjskim virovima pomor ribe

Pomor riba Pomor riba F: Arhiva

Pomor ribe koji su proteklih dana uočili županjski ribiči u kanalu Županjski virovi poprima zabrinjavajuće razmjere.

Prvi primjerci uginule ribe uočeni su u petak, a tijekom vikenda broj uginulih riba značajno se povećao. Zbog svega su na teren izašli inspektori koji su izuzeli uzorke čija bi analiza trebala pokazati što je dovelo do uginuća riba.
- Dobili smo informaciju od državnog ureda za zaštitu i spašavanje koji je jučer bio zajedno sa inspektorima na terenu te uzeli uzorke vode kako su nadležne institucije dale nalog veterinarskom inspektoratu da se sva uginula riba pokupi. Kada analiza bude gotova moći ćemo izvijestiti o čemu se točno radi – rekao je Ante Klanac, predsjednik športsko ribolovnog društva Sava Županja.

Do pomora je došlo u blizini auto ceste i blizini Županje. Inače, kanal Županjski virovi spojen je s Otočkim i Bošnjačkim virovima, a u tim kanalima obitava veći broj raznih vrsta riba. Je li u pitanju ljudski faktor ili je do pomora došlo zbog visoke temperature vode, odnosno prekida procesa fotosinteze algi i biljaka, što dovodi do nedostatka kisika i tzv. zijeva ribe, pokazat će analiza vode jučer uzetih uzoraka.  Kako prenosi Glas Slavonije, ribiči sumnjaju da je u pitanju ljudski faktor jer očevidci tvrde da su neki poljoprivrednici ondje vodom ispirali cisterne nakon zaštitnog prskanja. Ogorčeni su i zgroženi zatečenim prizorima, jer šteta je velika.

Pročitano 299 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija