Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Održana završna konferencija Projekta „Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji“

U Vukovaru je održana završna konferencija Projekta „Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji“. Nazočne je pozdravio župan Božo Galić. Riječ je o projektu čija je provedba započela 2017. godine s  ciljem  poboljšanja primanja usluga zdravstvene zaštite na području Vukovarsko-srijemske županije naglasio je Mato Puljić, voditelj projekta i  zamjenik pročelnice Upravnoga odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj.

-Osnovni cilj je poboljšati dostupnost i kvalitetu pružanja primarne zdravstvene zaštite u Domovima zdravlja.Poboljšanjem pristupa kvalitetnoj primarnoj zdravstvenoj zaštiti smanjit će se broj upućivanja pacijenata u bolnice posebno u  izoliranim područjima za 15% jer će se nabavom opreme omogućiti više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka u samim domovima zdravlja i zdravstvenim ordinacijama koncesionara, dakle na razini primarne zdravstvene zaštite. Dugoročno, poboljšanjem dostupnosti primarne zdravstvene zaštite će se omogućiti poboljšanje pokazatelja zdravlja na području Vukovarsko-srijemske županije.-rekao je Puljić.

Nositelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija, a partneri na projektu su domovi zdravlja Županja,Vinkovci i  Vukovar.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava je potpisan 10. travnja 2017., a završetak projekta je 02. srpnja 2019. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 9,5 milijuna kuna.

Pročitano 940 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI